El conseller de Justícia, en el marc de la Conferència Sectorial celebrada aquest matí a Madrid, ha mostrat la seva preocupació pel projecte en el qual treballa el Ministeri de Justícia per fer aquesta reforma

 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha proposat, en el decurs de la Conferència Sectorial de Justícia celebrada aquest matí a Madrid, la creació  d’una comissió ad hoc per abordar la reforma de demarcació i planta judicial. Gordó ha manifestat la necessitat que aquesta comissió estigui integrada pel Ministeri de Justícia, les conselleries competents en la matèria de totes les comunitats autònomes, la FEM (Federació Espanyola de Municipis), l’AMC (Associació Catalana de Municipis) i l’EUDEL (Associació de Municipis Bascos).
 
D’altra banda, Germà Gordó també ha reclamat, en el marc de la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, la creació dels consells de justícia autonòmics. En aquest sentit, el titular de Justícia ha recordat que el desenvolupament d’aquest òrgan està emparat per l’Estatut d’autonomia i té el suport del Consell General del Poder  Judicial, que va emetre un informe favorable a la seva creació.  
 
Gordó ha exigit també que el coneixement del català i del dret civil propi deixin de ser un mèrit i es converteixin en un requisit per poder exercir la carrera judicial o fiscal a Catalunya. Finalment, també ha reclamat al Ministeri de Justícia la creació de 71 places per a jutges i magistrats a Catalunya per poder donar un millor servei a la ciutadania i garantir la tutela judicial efectiva.