L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), en el marc de les activitats de transferència tecnològica i del coneixement, organitza, juntament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre (PNDE) i amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre, la Primera Jornada D-2020.
 
El Delta de l’Ebre és, per la seva localització, tipus d’activitats socioeconòmiques i valors ambientals, un indret especialment sensible als efectes del canvi global (escalfament global, pujada del nivell del mar, espècies invasores, cabals ambientals, etc.). Hi ha, per tant, grans reptes pel que fa a la sostenibilitat de l’agricultura, producció pesquera, activitats turístiques i defensa del medi ambient.
 
Les jornades D-2020 tenen com a objectiu donar a conèixer les activitats de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) que s’estan portant a terme al territori. Són jornades obertes a tot el públic per tal d’obtenir inputs dels sectors implicats, administració pública i ciutadania en general per tal de dirigir les activitats R+D+i d’una manera més eficient i aplicada a la resolució de problemes que afectin al Delta de l’Ebre.
 
En aquesta primera jornada es tractarà el tema de la fauna piscícola de les llacunes costaneres del Delta de l’Ebre, tant des de la seva vessant de producció pesquera com des de la vessant conservacionista.
 
Els peixos de les llacunes del Delta de l’Ebre. Cap a un model de gestió sostenible de la fauna piscícola
 
Dimecres, 18 de Desembre de 2013
Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Gran Capità 34, 43870 Amposta.
Oberta a tot el públic interessat
 
 
Programa
17:00-17:10       Benvinguda i presentació de la Jornada
                        Carles Ibáñez, IRTA
17:10-17:40       L’atlas de peixos del Delta: metodologia i resultats.
                        Verònica López, Biòloga Parc Natural del Delta de l’Ebre
17:40-18:20       La pesca tradicional al Delta de l’Ebre: perspectives de futur en un context de canvi Global. Nuno Caiola, IRTA
 18:20-18:50        Debat i cloenda
 18:50               Petit refrigeri