Foto de Joan Guerrero
El Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat –c/ Alcalá, 44-) presenta per primera vegada a Madrid una exposició única que uneix fotografies de Joan Guerrero, fotoperiodista compromès, amb reflexions de Pere Casaldàliga, religiós missioner, ferm  defensor dels drets humans, que ha dedicat la major part de la seva trajectòria als més necessitats al Brasil. Aquesta mostra es podrà veure fins el 7 de gener de 2014.
 
A l’acte d’inauguració van intervenir: Joan Guerrero, fotògraf i autor de les imatges exposades; Juan José Tamayo, teòleg i secretari general de l’Associació de Teòlegs Joan XXIII i professor de la Universitat Carlos III de Madrid, i Francesc Escribano, periodista i autor de la biografia sobre Casaldàliga “Descalç sobre la terra vermella” que ha inspirat una mini sèrie de televisió, una ficció amb el mateix títol del llibre, coproduïda por TV3, TVE i TV Brasil, que està a punt d’emetre’s.   
 
L’exposició consta de diverses fotografies en blanc i negre, de 40cm x 50cm, en què es mostren algunes de les cares de la gent més desfavorida d'Amèrica Llatina, en concret de la vida quotidiana dels indígenes de Nicaragua, El Salvador i Equador. Aquestes imatges pertanyen al llibre homònim “Els ulls dels pobres” de Joan Guerrero amb pròleg de Francesc Escribano, amic comú de Guerrero i Casaldàliga i, alhora, intermediari per a que el bisbe posés lletra a aquelles imatges. 
 
Pere Casaldàliga i Pla (Balsareny, Barcelona, 1928) és bisbe emèrit de la prelatura territorial de São Félix do Araguaia (Brasil). Viu a Mato Grosso des de 1971. Vinculat des de sempre a la Teologia de l’Alliberament, va estudiar i va ser ordenat a Catalunya, on es va unir a l’ordre dels claretians. Va treballar primer a Sabadell, Barcelona, Barbastre i Madrid abans d’instal·lar-se definitivament a Mato Grosso, on va fundar una missió claretiana. Va arribar a ser bisbe de São Félix do Araguaia, però en complir els 75 anys es va veure obligat a retirar-se segons s’estableix en el Dret Canònic. No obstant això, actualment segueix treballant al Brasil.
 
Joan Guerrero i Luque (Tarifa, Cádiz, 1940) és un fotoperiodista català d’origen andalús. Ha treballat per a diferents mitjans com El Periódico de Catalunya, El Observador o El País. Les seves fotografies destil·len humanitat i reflecteixen la realitat social de cada moment i lloc. Ha rebut el premi Ciutat de Santa Coloma (1988) i la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona (2009). Presideix Gramenet Imatge Solidària, una associació formada per fotoperiodistes que es dedica a la recaptació de fons per a obra social a través de les seves exposicions.
 
Horari de les exposicions: 
De dilluns a divendres, de 10.30h a 21.00h. Dissabtes, de 10.30h a 14.30h.
Telèfon Premsa: 91524 10 00 / 02