El Consorci Badalona Sud, integrat al 50% per la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona, col·labora activament amb aquesta iniciativa de l’Obra Social “la Caixa” dirigida a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat i dones víctimes de violència masclista
Taula presidencial
Una aliança estratègica promou la integració laboral a Badalona en el marc del programa Incorpora, de l’Obra Social “la Caixa”. Aquesta iniciativa compta amb el suport del Consorci Badalona Sud –integrat al 50% per la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona–, la Fundació Intermèdia i de 23 empreses i agrupacions empresarials de tot tipus i sectors.
 
L’alcalde de Badalona i president del Consorci Badalona Sud, Xavier Garcia Albiol; el director de l’àrea social de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón; i el director de la Fundació Intermèdia, Marc Carbonell, han signat avui un acord per sumar esforços en favor de la integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió a Badalona. El projecte portarà per nom Incorpora Badalona Sud i l’acte de presentació ha comptat amb l’assistència del director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa.
 
A aquest acord s’hi han sumat les següents organitzacions:
 
· Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona
· Federació d’Empresaris de Badalona
· Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord
· Gremi d’Hosteleria i Turisme del Barcelonès Nord-Maresme Sud
· Hospital Universitari Germans Trias i Pujol
· Delegació al Barcelonès Nord de la Cambra de Comerç de Barcelona
· Centre Comercial Màgic Badalona
· CaixaEmpresa: Centre d’Empreses de Badalona-Maresme
· Aritex
· Garmin
· Makro
· Mercadona
· Grupo Girò
· Federal Mogul
· Enrique Tomás
· Rafael Hoteles
· Tusgsal
· Toys’r’us
· Leroy Merlin
· Blau Neteges
· Barna Asistent
· Ikea
· Supermercats Día
 
Incorpora Badalona Sud oferirà assessorament a les empreses i organitzacions empresarials adherides, així com suport integral en el procés de contractació i incorporació de persones en risc o situació d’exclusió al món laboral, entre d’altres accions.
 
La suma d’esforços entre el sector públic i el privat en favor de la integració laboral de persones desfavorides busca propiciar la creació d’un territori socialment responsable a Badalona, on les empreses i organitzacions vinculades al territori d’actuació contribueixin a la millora de l’entorn i la qualitat de vida de la ciutadania a través del treball conjunt i la implicació en actuacions de desenvolupament.
 
Aquest any, Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, ha facilitat 2.595 llocs de treball a la província de Barcelona gràcies al compromís de 854 empreses barcelonines i a la col·laboració de 67 entitats socials. El programa es dirigeix a col·lectius desfavorits, com persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat o dones víctimes de la violència masclista, entre d’altres.
 
La creació del projecte Incorpora Badalona Sud permet intensificar l’acció de l’Obra Social ”la Caixa” a la zona, ja que l’entitat financera ja hi desenvolupa el programa CaixaProinfància, dirigit a l’atenció a famílies amb nens de 0 a 16 anys en situació de vulnerabilitat. L’Obra Social també compta amb el suport del Consorci Badalona Sud per desenvolupar aquesta iniciativa.
 
Consorci Badalona Sud
El Consorci Badalona Sud és un ens integrat al 50% per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona, tot i que s’hi poden adherir les administracions i entitats que ho demanin. La seva funció és gestionar i executar les actuacions que les dues administracions duen a terme conjuntament als barris del sud de la ciutat (Sant Roc, Artigues, Remei i Congrés Eucarístic). La presidència del Consorci correspon de forma rotatòria i per períodes d'un any a la persona titular del Departament de Benestar Social i Família i a la persona titular de l'Alcaldia de l'Ajuntament de Badalona.