• El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte de celebració del 175è aniversari de la joieria barcelonina
El president Mas veient la col·lecció de joies exposada a Bagués-Masriera
El president Mas veient la col·lecció de joies exposada a Bagués-Masriera

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre, durant l’acte de celebració del 175è aniversari de la joieria barcelonina Bagués-Masriera, que l’empresa “és avui un punt de referència que situa Barcelona i Catalunya al món”.

El cap de l’Executiu ha donat les gràcies a la joieria “per l’exemple i l’empenta” mostrats i per formar part del grup de persones individuals i col·lectives del país que han tingut sempre “la mentalitat de situar-se al món”. “A Barcelona hi ha el gran potencial comercial i creatiu del conjunt de l’Estat i, probablement del sud d‘Europa, i això es deu a molta gent, a artistes i artesans, gent d’ofici, creadors, entitats i gremis, i també a empreses concretes com Bagués-Masriera”, ha declarat.

Després de visitar l’exposició de joies de la botiga, el cap de l’Executiu ha assegurat que, veient les peces de la col·lecció, “es podria dir que Marc Riera era el Gaudí de la joieria”, i ha lloat el resultat obtingut durant els 175 anys d’existència gràcies a tenir “la doble mentalitat de la gent d’ofici i el geni creador, la combinació entre l’ofici i el talent, entre l’artista i l’artesà”.

Lligant la realitat de la joieria amb genis de la talla de Gaudí, Artur Mas ha destacat que, “de la connexió entre l’explosió de creativitat que va significar el Modernisme i el seny ordenador i regulador que va representar el Noucentisme”, en va néixer una època d’esplendor per Barcelona i Catalunya que “va situar el país a l’avantguarda, en bona part del sud d’Europa i no cal dir la Península Ibèrica”.

Un segle després, ha dit el president, també hi ha “una explosió de creativitat i talent molt important al nostre país” i amb una clara “mentalitat de projecció internacional”. Una actitud que ha remarcat que segueix definint la capital i Catalunya en el seu conjunt.

Per celebrar l’efemèride, la botiga ha fet una exposició històrica de joies de la firma, coneguda per l'ús dels esmalts, entre les quals també s’ha exhibit la nova col·lecció ‘Barcelona’, creada en homenatge a la ciutat.

A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, entre d’altres autoritats.

1  

Imatges

175è aniversari de la joieria Bagués-Masriera

175è aniversari de la joieria Bagués-Masriera 767