Direcció General de Comunicació

El Parlament debat el projecte de llei de modificació del llibre cinquè del codi civil de Catalunya, relatiu als drets reals

query_builder   17 desembre 2013 21:01

event_note Nota de premsa

El Parlament debat el projecte de llei de modificació del llibre cinquè del codi civil de Catalunya, relatiu als drets reals

  • Durant la sessió de control el Govern detallarà les seves  actuacions per afavorir la inserció dels perceptors de la RMI  així com les actuacions en matèria d’ ocupació, infància i dependència
Durant el darrer ple de d’aquest any, i en la sessió de dimecres, s’abordarà el debat a la totalitat del projecte de llei de modificació del llibre cinquè del codi civil per reformar els preceptes sobre la propietat horitzontal que han provocat algunes disfuncions o problemes d’interpretació.

Al llarg dels set anys transcorreguts des de la seva aprovació s’han detectat regulacions difícils de dur a la pràctica, així com també algunes altres objecte de diferents interpretacions o, fins i tot, d’impossible compliment. En aquest context, a l’inici de l’anterior legislatura, el Parlament de Catalunya va instar el Govern a reformar aquests preceptes, inclosos en el capítol III del títol V del llibre cinquè.
 
El Govern, amb el diàleg amb els diferents col•legis professionals, advocats, administradors de finques,  notaris i tots els operadors jurídics i experts en la matèria, ha recollit les aportacions necessàries per intentar superar aquestes deficiències i disfuncions, basades en l’aplicació diària de la legislació i en els problemes que suscita en el seu treball quotidià. El resultat és una proposta que intenta dotar de la major claredat possible les normes que regulen les relacions de les persones que formen les comunitats de propietaris.

Entre d’altres aspectes, la modificació evitarà, entre altres qüestions, conflictes d’interpretació en temes com ara la delegació del vot i la representació en les juntes de propietaris. També es modifiquen les notificacions de les convocatòries i els acords, amb la introducció de mitjans telemàtics que facilitaran la gestió i el funcionament de les comunitats de propietaris. Especifica el procediment per reclamar despeses comunes per resoldre els problemes que aquesta qüestió havia plantejat als tribunals de justícia. Finalment, la nova llei atorga especial consideració als acords que afecten a les obres obligades per l’adaptació de l’edifici a les necessitats de les persones amb discapacitat i majors de 70 anys.


Sessió de control
Durant el ple del Parlament, el Govern mostrarà el seu compromís per afavorir la inserció dels receptors de la RMI. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, detallarà les actuacions que du a terme la Generalitat en aquest àmbit en resposta a una pregunta parlamentària durant la sessió de control del matí. El conseller Puig també respondrà tres preguntes relacionades amb les polítiques d’ocupació, una de genèrica, una sobre la reforma del Servei Català d’Ocupació i una més concreta focalitzada en les actuacions del Govern en el cas concret de l’empresa ALSTOM.  El conseller Puig també respondrà una pregunta oral en relació amb el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.

En uns dies on el voluntariat ha pres tot el protagonisme, primer per la celebració del dia internacional del voluntariat i en segon lloc, per la celebració de la Marató de TV3, activitat solidària emblemàtica pel nombre de  voluntaris que hi participen, la consellera de Benestar Social i Família Neus Munté explicarà quines han estat les motivacions del Govern per a impulsar el projecte de llei de voluntariat de Catalunya i quin model de voluntariat es pretén consolidar i promocionar. La consellera també respondrà una pregunta sobre el posicionament del govern davant la iniciativa popular de renda garantida.

En l’àmbit de la infància, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau donarà compte del funcionament del protocol de detecció d’infants en risc de malnutrició promogut pel Govern i que té com objectiu detectar casos greus de necessitats alimentàries entre els escolars. Així mateix la consellera també respondrà una pregunta sobre la sentencia del tribunal suprem en relació a la llengua en l’ensenyament.
 
L’alta velocitat també serà present al ple d’aquesta setmana on el conseller Santi Vila exposarà el posicionament del govern sobre les infraestructures ferroviàries d’alta velocitat.

Aquesta setmana el conseller d’Interior també respondrà una pregunta sobre polítiques de seguretat promogudes pel Govern de l’Estat i la vicepresidenta del Govern respondrà una pregunta sobre l’elaboració d’un cens electoral.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia