• Aquestes beques corresponen a la revisió de les atorgades per 26 consells comarcals; la resta de consells encara no han tramès les dades o bé ho han fet de manera incomplerta

 

  • La titular d’Ensenyament ho ha dit aquest matí en resposta parlamentària
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que a data d’avui Ensenyament ja ha adjudicat 4.640 beques menjador més d’acord amb els nous criteris d’homogeneïtzació de renda, que havien resultat denegades en les 26 convocatòries de consells comarcals resoltes fins ara. La resta de consells comarcals o bé encara no han tramès les dades o bé ho han fet de manera incomplerta. Aquestes beques s’afegeixen a les 48.788 beques atorgades i sumen un total de 53.428. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions aquest matí en una resposta parlamentària.
 
La consellera Irene Rigau ha destacat que el fet “d’haver acordat un nivell de renda -l’índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) incrementat en 1.000 euros per cada membre de més de la unitat familiar-  ens ha permès revisar les adjudicacions per garantir l’equitat”. Ha afegit que “en aquests moments 26 consells comarcals ja han pogut enviar totes les dades relatives a les no adjudicacions”, i que hi ha vuit consells comarcals que han tramès les dades però que estan incomplertes i que un total de sis encara no han lliurat aquestes dades.
 
La titular d’Ensenyament també ha explicat que al protocol que es va signar el passat 15 de juliol amb el Departament de Benestar, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, s’hi afegirà una nova fase amb la incorporació d’uns nous indicadors que està treballant el Departament de Salut “perquè tots els problemes de malnutrició també puguin ser analitzats a partir d'indicadors”. A més, ha recordat que aquest protocol es va trametre a tots els consells comarcals, als centres docents, es va publicar al portal de centres del Departament i també es va treballar en les juntes de directors.
 
En resposta a una altra pregunta en el ple del Parlament sobre la darrera sentència del Tribunal Suprem en matèria de llengua, la consellera Irene Rigau ha subratllat que “totes les resolucions afecten a casos concrets i no al conjunt, perquè no li correspon al Tribunal Suprem canviar el sistema”. També ha recordat que “el Tribunal Constitucional diu que el dret opció lingüística no existeix”.