• Els treballs es desenvoluparan durant les properes dues setmanes a Riudoms (barranc del Portal, afluent de la riera de Maspujols) i Aiguamúrcia (torrent de les Aigüetes, afluent del riu Gaià) i tindran un cost total de 26.100 euros
 
  • Amb aquestes actuacions es recuperarà la totalitat de la secció hidràulica dels cursos fluvials, donant així una major capacitat de desguàs de les lleres
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha començat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en el Camp de Tarragona, concretament en els municipis de Riudoms (Baix Camp) i Aiguamúrcia (Alt Camp).
 
Els treballs es duran a terme en un tram de 900 metres del barranc del Portal (afluent de la riera de Maspujols) dins el municipi de Riudoms, i en més de 400 metres del torrent de les Aigüetes (afluent del riu Gaià) en el terme municipal d’Aiguamúrcia.
 
Aquestes actuacions, que es desenvoluparan durant les properes dues setmanes, tindran un cost de 26.100 euros (16.673 en el cas de Riudoms i 9.427 a Aiguamúrcia) i seran executades per Forestal Catalana, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Les tasques desenvolupades consistiran en la desbrossada i retirada de vegetació al·lòctona, així com també l’aplicació d’herbicides per evitar-ne el seu creixement.
 
Amb aquestes mesures dutes a terme es recuperarà la totalitat de la secció hidràulica dels cursos fluvials esmentats, donant així una major capacitat de desguàs de les lleres, reduir el volum de massa vegetal potencialment arrossegable en cas d’avinguda i millorar el seu potencial ecològic.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 146