• La nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya  (PUOSC) posa a disposició dels ens locals catalans 416 milions d’euros destinats a inversions i despeses de manteniment de serveis públics essencials.
  • El fons es nodreix de les aportacions de la Generalitat de Catalunya i de les quatre diputacions provincials catalanes i ha estat aprovat de forma unànime.
Montserrat Barrera, Subdirectora general de Cooperació Local, i Jordi Souto, Director general d'Administració Local.
La Comissió de Cooperació Local de Catalunya ha aprovat aquest matí la planificació inicial de totes les línies i programes del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2013-2017. Aquesta planificació inicial se sotmetrà durant el proper mes de gener al preceptiu tràmit d’informació pública abans de la seva aprovació definitiva. La planificació del PUOSC 2013-2017 posarà a disposició del conjunt dels ens locals de Catalunya durant els propers exercicis uns recursos de 416 milions d’euros per dur a terme actuacions d’inversió i despeses de manteniment imprescindibles per a la prestació dels serveis públics municipals essencials per als ciutadans i ciutadanes del país.
 
El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Jordi Souto, ha reconegut en la seva intervenció “l’esforç de coordinació de les administracions implicades (Generalitat de Catalunya i les diputacions catalanes) en la concreció d’un acord que dóna compliment al compromís de la vicepresidenta Ortega de precisar el detall del PUOSC 2013-17 abans d’acabar l’any”.
 
En la sessió d’avui, els membres de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya han aprovat de forma unànime de la planificació inicial de la propera edició del PUOSC. La tasca de coordinació en la preparació realitzada des del Departament de Governació i Relacions Institucionals ha estat reconeguda per part de diversos representants del món local, entre els quals Jesús Arévalo, alcalde de Cervelló; Miquel Arisa, alcalde de Centelles; Xavier Soy, alcalde de Bescanó i vicepresident segon de la Diputació de Girona, o Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Els representants dels ens locals s’han fet ressò igualment de la gran importància que tenen aquests recursos que ara es posen a disposició del món local.
 
El detall de la planificació del programa del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2013-2017 es podrà consultar a partir de demà al web http://municat.gencat.cat.
 
Aportacions de la Generalitat i les diputacions catalanes
 
El programa PUOSC és el principal instrument de suport al món local de la Generalitat i es destina al finançament d’actuacions amb gran incidència en la qualitat de vida dels habitants dels municipis, com ara obres de pavimentació, conservació de la via pública, abastament d’aigua, urbanitzacions o equipaments culturals, esportius o docents. El fons del programa PUOSC 2013-2017 provenen de les aportacions de la Generalitat  de Catalunya i de les partides pressupostades en aquest capítol per part de les quatre diputacions provincials catalanes. L’Estat no realitza cap aportació econòmica a programa PUOSC 2013-2017.
 
La Comissió de Cooperació Local de Catalunya és l’òrgan de participació i proposta en relació amb la cooperació econòmica destinada a finançar inversions en obres i serveis de competència municipal. Es tracta d’un òrgan col·legiat adscrit al Departament de Governació i Relacions institucionals i integrat, sota la presidència de la persona titular del Departament, per 48 membres, 24 representants de l'Administració de la Generalitat i 24 membres dels ens locals.

3  

Fitxers adjunts

Comissió de Cooperació Local de Catalunya

Comissió de Cooperació Local de Catalunya
JPG | 747

PUOSC 2013-2017 | Distribució comarcal inversions

PUOSC 2013-2017 | Distribució comarcal inversions
PDF | 50

PUOSC 2013-2017 | Distribució comarcal manteniment

PUOSC 2013-2017 | Distribució comarcal manteniment
PDF | 14