El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts destinats a millorar les condicions de producció i/o comercialització i al desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies de productes vitivinícoles i  n’ha aprovat les bases reguladores, com publica avui el Diari de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de els sol·licituds és fins el 31 de gener de 2014 inclòs, i s’hauran de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina web http://ovt.genacta.cat/.
 
Es tracta d’una nova línia d’ajut dirigida a les inversions en el sector del vi, en el marc del Programa de suport al sector vitivinícola pel anys 2014-2018, finançada íntegrament pel Fons Europeu de Garantia Agrícola (FEAGA), amb l’objectiu d’apostar per estructures de transformació i comercialització adaptades als nous reptes dels mercats.
 
Els ajuts que preveu aquesta línia, són de 224 milions d’euros per tot el període i a repartir entre totes les comunitats autònomes de l’Estat. La participació financera de la Unió Europea, no pot superar el límit del 40% de les despeses auxiliables en el cas de PIMES, i del 20% en la resta de beneficiaris admissibles.
 
Aquestes subvencions tenen caràcter de subvenció directament aplicable als imports de les inversions i despeses derivades de les actuacions objecte de l’ajut, i van dirigides a persones físiques o jurídiques, PIME o empreses fins a 750 treballadors o un volum de negoci inferior a 200 milions d’euros, que vulguin realitzar inversions de millorar les condicions de producció i/o comercialització i al desenvolupament de nous productes vitivinícoles, en el marc del Reial Decret Reial Decret 548/2013, de 19 de juliol, per l’aplicació de les mesures del programa de suport 2014-2018 al sector vitivinícola espanyol. L’Ordre publicada també estableix bàsicament, entre d’altres, les inversions subvencionables, tant materials com no, i les que no ho són, i les condicions de la tramitació de l’ajut.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat