• Les actuacions, que es perllongaran per espai de dues setmanes, es desenvoluparan en un tram de més de 300 metres del torrent de Casans (afluent del riu Francolí)
 
  • Amb aquestes actuacions es garanteix una major capacitat de desguàs dels  cabals d’avinguda en cas de fortes precipitacions
 
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha començat els treballs per adequar un tram de  més de 300 metres de la llera del torrent de Casans (conca del riu Francolí), en el terme municipal de la Selva del Camp, a la comarca del Baix Camp.
 
La present actuació, que es perllongarà per espai de dues setmanes, tindrà un cost proper als 11.000 euros i serà duta a terme per Forestal Catalana, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Les tasques desenvolupades consistiran en la desbrossada i retirada de vegetació al·lòctona, així com també l’aplicació d’herbicides per evitar-ne el seu creixement.
 
Amb aquestes mesures es recuperarà la totalitat de la secció hidràulica del torrent de Casans, donant així una major capacitat de desguàs de la llera, reduir el volum de massa vegetal potencialment arrossegable en cas d’avinguda i millorar el seu potencial ecològic.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 144