El producte interior brut de Catalunya ha registrat una disminució interanual del 0,7% al tercer trimestre del 2013, un resultat menys negatiu que el dels trimestres anteriors d’aquest any (-1,7% al primer i ‑1,3% al segon). Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el conjunt de l’economia catalana decreix a causa de la variació negativa de la demanda interna (-3,3%), ja que el saldo exterior ha tingut una contribució positiva (2,3 punts).
 
En aquest tercer trimestre la taxa interanual del PIB de Catalunya és superior a la d’Espanya (‑1,1%), mentre que al conjunt de la Unió Europea (UE-28) l’economia es manté bàsicament estable (variació interanual del 0,1%).
 
Amb relació a la taxa intertrimestral, a Catalunya la producció de béns i serveis ha augmentat lleugerament el nivell del segon trimestre (variació intertrimestral del 0,2%), una dècima superior a l’espanyola (0,1%). En el cas de Catalunya, per tant, es produeix una estabilització del PIB des del segon trimestre del 2013. Quant a l’agregat de la UE-28, el seu producte experimenta un creixement del 0,2%, una variació idèntica a la de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 94