Servei Català de Trànsit

L'SCT demana la màxima prudència a la xarxa viària durant aquestes festes de Nadal

query_builder   20 desembre 2013 12:54

event_note Nota de premsa

L'SCT demana la màxima prudència a la xarxa viària durant aquestes festes de Nadal

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana que s’extremi la precaució i l’atenció en tots els desplaçaments viaris que es facin durant aquetes festes nadalenques pel conjunt de la xarxa viària catalana. Coincidint avui amb l’inici de les vacances escolars de Nadal, l’SCT vol remarcar la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció, atès que la mobilitat d’aquests dies festius es caracteritza principalment per trajectes curts que es fan per vies ja conegudes. Aquest tipus de desplaçaments solen ser tant o més perillosos que els moviments principals i per això cal augmentar la prudència.
 
En cas de conducció amb condicions meteorològiques adverses, com neu o gel a la calçada, es recorda que cal reduir la velocitat, no frenar bruscament i  conduir amb suavitat per tal d’evitar accidents. És convenient portar les cadenes al cotxe i revisar els frens, pneumàtics i els llums del vehicle, i omplir el dipòsit i  reposar el líquid anticongelant.
 
Des de l’SCT, en aquests dies festius de Nadal, i especialment per a la nit de cap d’any, es vol recordar els perills de combinar l’alcohol i la conducció i ressaltar la importància del conductor alternatiu.
 
En quant a mobilitat, cal apuntar que sobretot als caps de setmana d’aquest període festiu podran haver-hi complicacions en algunes vies de destinació a la muntanya i a les pistes d’esquí, i també als accessos a grans àrees comercials sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’SCT alerta que davant aquestes possibles situacions de congestió també cal adaptar la conducció perquè no es produeixin incidències.
 
A més, es recomana que, abans d’iniciar qualsevol trajecte, l’usuari s’informi de les rutes a seguir i de l’estat de la xarxa viària a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.

1  

Fitxers adjunts

Consells conducció Nadal

Consells conducció Nadal
PDF | 124

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia