• Els departaments de Presidència, Ensenyament, Salut,  Interior, Territori i Sostenibilitat, Benestar Social i Família, i Empresa i Ocupació proposen diverses activitats lúdiques i formatives

  • El Festival, organitzat per la Fira de Barcelona, se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener al recinte firal de Montjuïc
La Generalitat de Catalunya promourà l’ús de noves tecnologies al Festival de la Infància del 2013, amb la utilització d’un sistema de codis QR per identificar els nens perduts en un esdeveniment multitudinari com és aquest certamen. El Festival, organitzat per la Fira de Barcelona, té lloc del 27 de desembre al 4 de gener al recinte firal de Montjuïc.
 
Aquesta iniciativa la impulsen la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de la Presidència, conjuntament amb el Centre de Telecomunicacions  i Tecnologies de la Informació, i  amb la col·laboració del Festival de la Infància.
 
Els nens que ho desitgin rebran una placa amb codi QR on es gravaran les dades de contacte (nom del nen, dades dels pares). En el cas que el nen es perdi, es podran consultar les dades de contacte del pares o tutors al codi QR amb qualsevol dispositiu mòbil.
 
Presència de la Generalitat

La Generalitat disposa d’un espai unificat al Festival amb la presència de departaments que hi presentaran propostes i activitats lúdiques, esportives i educatives per als infants. Hi seran presents Presidència, Ensenyament, Salut,  Interior, Territori i Sostenibilitat, Benestar Social i Família, i Empresa i Ocupació.
 
Departament de la Presidència (Consell Català de l’Esport)
 
El Consell Català de l’Esport, conjuntament amb el Club Súper 3, tindrà un estand al pavelló 3, amb l’objectiu de fomentar  la pràctica de l’esport. S’hi proposarà una gimcana amb tres proves ambientades a l’espai i presentades pels personatges de la família del Super3.
 
Departament d’Ensenyament

Les activitats aproparan al públic infantil les llengües estrangeres, amb jocs en diferents llengües.
 
Departament de Salut (Agència de Salut Pública i Servei d’Emergències Mèdiques)
 
S‘hi podrà trobar una xaranga per promoure el joc actiu i una zona de ludoteca on es treballarà tant la piràmide de l’exercici com la de l’alimentació. L’objectiu és conscienciar la població més jove sobre la conveniència de mantenir hàbits de vida saludables, com fer exercici 60 minuts diàriament i consumir 5 racions de fruita i verdura al dia. També s’hi exposarà una ambulància del SEM.
 
Departament d’Interior (Protecció civil, Mossos  d’Esquadra i Bombers de la Generalitat)
 
Un joc d’ordinador familiaritzarà els nens i nenes amb el número d’emergències 112, a l’àrea dels Mossos d’Esquadra podran aconseguir un carnet infantil i a la zona dels bombers podran baixar per una barra.  També s’hi presentaran vehicles dels bombers i dels Mossos d’Esquadra, i a la plaça Univers la mainada podrà fer un recorregut en un vehicle policial de seguretat ciutadana.
 
Departament de Territori i Sostenibilitat (Agència de Residus de Catalunya)
 
Un inflable en forma de pop ajudarà la mainada a conèixer els conceptes bàsics de la recollida selectiva de residus.
 
Departament de Benestar Social i Família

La Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència hi proposa un joc interactiu basat en els principals drets i oportunitats en la infància i l’adolescència. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària compta amb espai lúdic amb jocs gegants d’habilitat, d’estratègia i de punteria, un espai per als més menuts fins a 3 anys i un altre de jocs diversos fins  als 5 anys. També hi haurà un rocòdrom d’escalada, i una zona habilitada amb 10 ordinadors.
 
Departament d’Empresa i Ocupació (Agència Catalana de Consum)
 
S’hi organitzaran tallers de consum adreçats als infants i també a les famílies per donar a conèixer els drets i obligacions dels consumidors. Per als més petits hi haurà una ludoteca per poder pintar i llegir contes.
 
També cal destacar que hi haurà un espai en què el Palau Robert farà promoció de l’exposició “Llapis i...acció! Roser Capdevila dibuixa”, que explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge per la seva biografia. La mostra es pot visitar fins  al 27 d’abril del 2014.