• Els 20 secretaris que han pres possessió avui han accedit a la carrera pel torn de promoció interna i representen el 30 % del total de la seva promoció
cedida per Ramón Manzano i delrves
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha assistit avui a la presa de possessió d’una nova promoció de secretaris judicials, que han accedit a la carrera pel torn de promoció interna. Concretament, dels 65 secretaris judicials que han superat el procés selectiu, 20 han estat nomenats en òrgans judicials de Catalunya, la qual cosa representa el 30 % de la promoció (16 a la demarcació de Barcelona, 2 a Tarragona i 2 a Girona).
 
Atès que es tracta d’un procés de promoció interna, la majoria de secretaris judicials que han demanat destinació a Catalunya ja estaven treballant al nostre territori, ocupant destinacions del cos de gestió processal i administrativa, la qual cosa contribueix a incrementar l’estabilitat als òrgans judicials, així com el coneixement de la llengua i el dret propi de Catalunya entre els professionals de l’Administració de justícia.
 
En aquest sentit, dels 20 secretaris judicials que han estat nomenats a Catalunya, 17 ja ocupaven destinacions en el cos de gestió processal i administrativa al nostre territori. El fet que aquests nous secretaris provinguin de la promoció interna (hi accedeixen des del cos de gestió processal i administrativa), té un valor afegit ja que tenen experiència en l’àmbit de l’Administració de justícia. Aquest fet ha suposat que durant tot el temps de preparació de l’oposició han hagut de conciliar la seva vida laboral amb la preparació de la promoció.