El projecte és un Servei de Suport als Escorxadors pel diagnòstic de malalties en els animals sacrificats
El concurs del Programa Generació d’Idees 2013 del Parc de Recerca UAB (PRUAB) ha atorgat el seu tercer premi a l’investigador del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), Enric Vidal, i a l’investigador del Servei de Farmàcia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Ferran Sala, per la presentació del projecte Servei de Suport a Escorxadors (SESC).
 
El SESC és una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del CReSA que ofereix una gestió integral per identificar malalties de rellevància en salut pública i salut animal i proporciona eines, mitjançant la gestió de consultes telemàtiques i de laboratori, per arribar a aquest diagnòstic i per millorar l’eficàcia de la inspecció veterinària.
 
Mitjançant aquest projecte, els veterinaris oficials de l’Agència de Salut Pública que exerceixen en els escorxadors de Catalunya disposen d’accés als professionals i els mitjans del CRESA de forma remota per així millorar el diagnòstic de lesions i troballes anatomopatològiques, tant mitjançant l’intercanvi telemàtic de les imatges obtingudes com a través del suport laboratorial de mostres biològiques.
 
El PRUAB va lliurar el passat dia 29 de novembre els premis als tres projectes guanyadors del concurs, que aquest any celebra la seva segona edició i es dedica a impulsar iniciatives en el sector bio. El primer premi ha estat atorgat a MyStone, una eina que permet agilitzar el procés d’identificació i classificació dels càlculs renals, i el segon premi, al projecte Celifast, un biosensor per al ràpid diagnòstic de la malaltia celíaca.
 
A més també ha concedit un accèssit al projecte classificat en quarta posició, un dispositiu portàtil per a la detecció precoç d’infeccions víriques, presentat pels investigadors Marc Masa, del LEITAT, i Núria Busquets, del CReSA.
 
El Programa Generació d’Idees va dirigit a estudiants de doctorat i a investigadors que tinguin interès en generar solucions de mercat a partir de la seva recerca. El programa té una durada de 7 setmanes i inclou una fase de generació d’idees, una fase de formació en els aspectes clau de la gestió empresarial i, finalment, el concurs, que premia els 3 millors projectes presentats.
 
Més informació: