Direcció General de Comunicació

El Govern prorroga la contractació dels orientadors laborals de les oficines de treball

El Govern prorroga la contractació dels orientadors laborals de les oficines de treball

query_builder   23 desembre 2013 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern prorroga la contractació dels orientadors laborals de les oficines de treball

  • Manté el reforçament dels serveis d’orientació per incrementar les possibilitats de trobar feina a les persones en atur
El Govern ha aprovat la prorroga de la contractació dels 110 orientadors laborals de les oficines de treball amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones en atur mitjançant els serveis d’informació i orientació laborals.

Amb aquesta pròrroga, fins al 31 de juliol de 2014, el Govern aposta per mantenir el reforçament dels serveis d’orientació de la xarxa d’oficines de treball. Aquests 110 professionals centren la seva activitat en la presentació de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la identificació dels factors d’ocupació, l’assessorament grupal i individual, orientació professional i cerca de feina i intermediació laboral, així com serveis a les empreses.

La decisió del Govern de prorrogar la contractació de les 110 persones orientadores és una aposta pel reforçament dels serveis d’orientació utilitzats actualment a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, on s’identifiquen adequadament les competències i potencialitats de les persones en atur i dissenyen itineraris formatius professionals per millorar-ne l’ocupabilitat. L’objectiu final és que les persones en atur, amb l’ajut del personal orientador de les oficines de treball, incrementin les possibilitats de trobar una feina.

En aquest sentit, el nou model d’oficines de treball es basa en l’oferiment d’un servei tècnic de qualitat a les persones en atur per tal de millorar la inserció en el mercat laboral i l’ocupabilitat de les persones, a més d’atendre, prioritzar i diagnosticar-les de manera que se’ls assignin programes de polítiques actives d’ocupació d’acord amb les necessitats detectades.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia