-         Els dos detinguts han ingressat a la presó
 
-         Als detinguts també se’ls imputa dos robatoris i furt d’ús de vehicle, un delicte de danys i un delicte de tinença il·lícita d’armes
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat, dos homes, de 19 i 33 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb intimidació, dos delictes de furt d’ús de vehicle, un delicte de danys i un delicte de tinença il·lícita d’armes.
 
Entre el 17 i el 19 de desembre es van produir a Lleida tres atracaments amb un modus operandi molt similar. En tots els casos, els lladres robaven prèviament un vehicle amb el que es desplaçaven per tal cometre els robatoris. Tot seguit, elegien a les víctimes dels atracaments, a les que intimidaven amb una arma de foc o una navalla.
 
El primer cas, es va iniciar 17 de desembre amb el robatori d'un vehicle al carrer Jaume II de Lleida. Posteriorment, van atracar una dona que passejava pel carrer Segrià i la treballadora d'una benzinera situada a la carretera LL-11. En aquests dos atracaments, van sostreure una cartera i la recaptació de la caixa enregistradora, respectivament. Després de cometre aquests dos robatoris, van abandonar el vehicle utilitzat a la partida de Llívia i li van calar foc per eliminar proves.
 
L'endemà, 18 de desembre, van tornar a sostreure un altre vehicle que es trobava estacionat al carrer Jaume II i, tot seguit, van atracar una noia que passejava pel carrer Taquígraf Martí. En aquesta ocasió, li van sostreure la bossa de mà.
 
Arran aquests fets es va muntar un ampli dispositiu per tal de localitzar i detenir als presumptes autors dels robatoris. Finalment, la matinada del passat dijous una dotació policial que participava en l'operatiu va localitzar als dos lladres quan recollien d’una paperera, situada al Riu Ebre, una bossa que contenia un revòlver.
 
Els lladres, en detectar la presència policial, van fugir a peu en direccions oposades. Poc després, es va localitzar i detenir als dos delinqüents en diferents carrers dels barri de Cap Pont de Lleida.
 
Als detinguts se’ls va intervenir un revòlver, guants i passamuntanyes, que presumptament utilitzaven per cometre els atracaments.
 
Els detinguts van passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida que va decretar l'ingrés a la presó de tots dos.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 23 de desembre de 2013

1  

Imatges

Foto1

Foto1 457