Direcció General de Comunicació

El Govern signa un acord amb la província tirolesa de Bolzano-Alto Adige sobre integració social, convivència i diàleg intercultural

El Govern signa un acord amb la província tirolesa de Bolzano-Alto Adige sobre integració social, convivència i diàleg intercultural

query_builder   23 desembre 2013 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern signa un acord amb la província tirolesa de Bolzano-Alto Adige sobre integració social, convivència i diàleg intercultural

  • Catalunya i aquesta regió nord-italiana comparteixen realitats sociolingüístiques similars i han rebut un nombre important de persones immigrades durant l’última dècada

El Govern ha aprovat avui la subscripció d’un acord de col•laboració institucional entre la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Departament de Benestar Social i Família, i la província tirolesa de Bolzano-Alto Adige sobre integració social, convivència i diàleg intercultural. L’objectiu és programar accions conjuntes, particularment en l’àmbit de les polítiques lingüístiques i culturals. Ambdós territoris comparteixen el fet d’haver rebut, especialment durant l’última dècada, un important nombre de persones immigrades i constitueixen societats amb llengua i cultura pròpies.


Per mitjà d’aquest acord, els dos governs coincideixen a valorar positivament les particularitats sociolingüístiques de cada entorn, ja que poden afavorir una major participació i difondre un sentit de pertinença comuna entre la població d’origen estranger. També aposten per promoure espais de trobada i intercanvi entre persones autòctones i nouvingudes; incentivar la igualtat, els drets civils i socials de les persones; prestigiar la diversitat i eradicar tota forma de discriminació o racisme.


Catalunya i Bolzano-Alto Adige constaten l’interès mutu a enfortir els seus vincles en aquestes matèries, amb una contínua cooperació per al desenvolupament d’estratègies que reforcin la participació i la cohesió social, un constant intercanvi de bones pràctiques i coneixements en relació amb les polítiques d’integració i a la cultura de la convivència, i una major comunicació entre els actors socials per afavorir la col•laboració entre el sector públic i la societat civil.


En concret, ambdues parts es comprometen a dur a terme una sèrie d’accions a desenvolupar des d’ara i fins a finals de 2016:

o    Avaluar l’oportunitat de presentar projectes conjunts en programes i concursos estatals i europeus, amb l’objectiu de cooperar a nivell internacional.
o    Entrar a formar part de las xarxes europees pertinents ja existents, amb l’objectiu de desenvolupar idees i accions en línia amb les polítiques europees sobre inclusió i diàleg intercultural.
o    Comparar els seus respectius programes operatius, identificant eventuals objectius comuns en el sentit de la convivència, la integració i les relacions interculturals, per tal d’estructurar la cooperació en la forma adequada i concreta.
o    Considerar i afavorir la participació de les organitzacions no governamentals, de les associacions i de les agrupacions en relació amb temes específics.
o    Promoure una dinàmica contínua de trobada i intercanvi d’informacions i experiències, amb l’objectiu de dialogar i reflexionar conjuntament sobre les polítiques d’integració dels ciutadans i ciutadanes migrants.
o    Promoure l’intercanvi de practicants i estudiants, amb l’objectiu d’afavorir oportunitats de formació respecte al fenomen migratori i la diversitat cultural, així com a l’adquisició de competències interculturals.
 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia