Servei Meteorològic de Catalunya

Predicció per les festes de Nadal

query_builder   23 desembre 2013 14:32

event_note Nota de premsa

Predicció per les festes de Nadal

El pas d’un front donarà lloc a pluja general entre el dia 24 i Nadal, i serà especialment abundant al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu, on es podran superar els 100 mm en tot l’episodi. També portarà vent fort del sud i una baixada de la temperatura.


El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’extensa depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques s’aprofundirà notablement i impulsarà un sistema frontal que creuarà Catalunya entre la tarda del dia 24 i el migdia de Nadal.

La predicció indica que les precipitacions s’iniciaran dimarts 24 al centre del dia per l’oest de Catalunya. Amb el pas de les hores s’aniran estenent cap a l’est fins a afectar qualsevol punt de Catalunya al llarg de la nit. Durant el matí de Nadal les precipitacions s’aniran restringint al Pirineu i Prepirineu, així com a punts del litoral i prelitoral, alhora que aniran minvant fins a desaparèixer del tot a la tarda. La cota de neu al Pirineu i Prepirineu es situarà al voltant dels 1800 metres, tot i que baixarà progressivament fins els 800 metres a partir del migdia de Nadal. En tot l’episodi es podran acumular més de 100 mm a punts del vessant sud del Pirineu i del Prepirineu, i més de 50 cm de neu per sobre dels 2000 metres. A la resta de la meitat nord les quantitats acumulades estaran entre 20 i 50 mm i seran inferiors a la resta del territori. On menys pluja s’espera és a l’extrem sud de Catalunya.

A més, el vent de component sud bufarà entre moderat i fort en general, però amb ratxes molt fortes a les cotes elevades del Pirineu, del Prepirineu i del Prelitoral. Aquest vent donarà lloc a un temporal marítim a la costa, que especialment afectarà el sector central i nord, amb onades que podran superar els 2.5 metres d’alçada.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació de pluja, per vent i per estat de la mar.

La predicció a mitjà termini indica que després del pas del front entrarà el vent del nord que farà que la temperatura baixi moderadament arreu. Es preveu un Sant Esteve amb més estabilitat atmosfèrica, una tranquil·litat que es mantindrà fins dissabte, quan arribarà un altre sistema frontal.

23 de desembre de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 159

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia