• El dia de Nadal, el cap de l’Executiu ha fet la tradicional ofrena floral davant la tomba del president Francesc Macià, en complir-se el 80è aniversari de la seva mort
El president Mas durant l'ofrena floral davant la tomba al president Macià
El president Mas i la neta del president Macià, Teresa Peyrí, durant l'ofrena
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest matí que s’escolti “amb atenció i respecte” la veu del poble de Catalunya que “reclama poder decidir el seu futur col·lectiu”  i “aspira a la seva llibertat i al màxim autogovern possible”.
 
En el decurs de l’ofrena floral al president Macià, en el 80è aniversari de la seva mort, el cap de l’Executiu ha assegurat que “els catalans volem decidir el nostre futur i el volem decidir amb bona convivència i amb respecte als altres pobles d’Espanya i d’Europa”.
 
En resposta a la intervenció del monarca espanyol, el president Mas ha aprofitat per recordar que aquesta no és una nova aspiració, sinó que “Catalunya s’ha fixat uns horitzons llunyans, importants i ambiciosos des de fa molt temps”. I, en aquest mateix sentit, ha recordat que des de fa segles “Catalunya, el poble català i el catalanisme com a expressió política majoritària d’aquest poble sempre ha apostat per la convivència”, però també “per la seva llibertat i perquè les seves institucions fossin les que governessin el poble de Catalunya”.
 
El president Artur Mas s’ha desplaçat aquest matí al cementiri de Montjuïc per fer l’ofrena en nom del Govern català davant la tombà del president Macià.  Al cementiri de Montjuïc reposen les despulles del president republicà, que va morir el dia de Nadal de l’any 1933, en el exercici del seu càrrec.
 
En el parlament institucional que ha fet, el president ha recordat que l’any 2014 serà per a Catalunya un any ple de simbolismes, ja que es compliran 300 anys que Catalunya com a país va perdre les seves llibertats, les seves institucions i els seus drets col·lectius, però també se celebrarà el centenari de la Mancomunitat. I, ha aprofitat per prendre de referència aquests dos esdeveniments i mostrar-se convençut que “Catalunya els propers anys podrà complir els seus somnis, els seus anhels i els seus objectius si van prenent cos les ànsies de llibertat, el seny ordenador i la voluntat de construir el país amb les eines disponibles”.
 
El cap de l’Executiu també ha volgut aprofitat la seva intervenció per desitjar a tothom un Bon Nadal i un molt bon any 2014.
 
 
Article del president al diari El Punt Avui
 
Coincidint amb el 80è aniversari de la mort del president Macià, el cap de l'Executiu ha escrit un article amb el títol "L'amor ardent a la llibertat" que avui publica el diari El Punt Avui. El text es pot consultar en el següent enllaç:

1  

Imatges

El president Mas durant l'ofrena floral amb la neta del president Macià

El president Mas durant l'ofrena floral amb la neta del president Macià 31