• El cap de l’Executiu felicita les festes de Nadal i el 2014 a través del Twitter
El president i la seva esposa durant la representació de la Sibil·la
El president i la seva esposa durant la representació de la Sibil·la
El president de la Generalitat, Artur Mas, va participar ahir a la nit a la missa del Gall a la Catedral de Barcelona, que va ser oficiada pel cardenal Martínez Sistach, i va assisitir també a la representació del Cant de la Sibil·la.
 
El Cant de la Sibil·la és un drama litúrgic i cant gregorià de gran difusió a l’Edat Mitjana al sud d’Europa.  Fou reconegut com a Patrimoni  Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco l’any 2010. Un reconeixement que destaca la interpretació gairebé ininterrompuda d'aquest cant d'origen pagà que es va incorporar al cristianisme entorn del segle XI.
 
El tema de la lletra és una profecia sobre la fi del món i inicialment es cantava en llatí, però des del segle XIII es documenten versions en català, per la qual cosa es tracta d'una de les primeres expressions poètiques en aquesta llengua.
 
D’altra banda, el cap de l’Executiu va felicitar el Nadal i l’Any Nou a tots els catalans i catalanes a través del Twitter. Després de recordar que “l’any 2014 el poble de Catalunya serà cridat a decidir de forma pacífica i democràtica el seu futur com a país”, el president posa en relleu “el simbolisme històric”, però sobretot assegura que “serà un any transcendent pel present i pel futur de Catalunya”. En el mateix text demana “viure’l amb civisme i bona convivència, amb tolerància i respecte a les opinions de tothom”.
 

3  

Imatges

Fotografia de la representació de la Sibil·la

Fotografia de la representació de la Sibil·la 756

Fotografia del president Mas i la seva esposa durant la representació de la Sibil·la

Fotografia del president Mas i la seva esposa durant la representació de la Sibil·la 54

Fotografia del president de la Generalitat i la seva esposa saludant el cardenal Martinez Sistach

Fotografia del president de la Generalitat i la seva esposa saludant el cardenal Martinez Sistach 625