Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'Alerta del pla PROCICAT pels forts vents

El pla PROCICAT s'ha tornat a activar en fase d'alerta a primera hora del matí per les incidències registrades pel fort vent a Tarragona i comarques del sud de Barcelona, i que no estaven previstes

Es preveu que el fort vent continuï a la tarda tot i que s'espera que comenci a disminuir progressivament a partir d'ara

Protecció Civil demana que es mantingui la precaució sobretot a les comarques de Tarragona i del sud de Barcelona. Recordeu els consells awww.gencat.cat/interior/ventades
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la millora de l’estat de la mar, en base a la darrera informació del Servei Meteorològic de Catalunya SMC.
 
D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pel fort vent que està afectant algunes comarques de Tarragona i de la Catalunya Central. Tot i que no estava previst el fort vent ha causat incidències durant la matinada i especialment a primera hora del matí al terç sud de Catalunya, sobretot al Camp de Tarragona i comarques del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, així com a la mateixa ciutat de Barcelona. Aquest fet ha obligat a activar l'alerta. La darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’aquest matí informava que l'afectació s'estendria durant la propera tarda però que seria més intensa fins al migdia a les zones indicades i ja afectades.
 
En relació als forts vents, des de la passada mitjanit fins a les 12:00 hores d’aquest migdia, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 438 trucades. La majoria de les trucades han estat per caiguda d’arbres a la via, cobertes i uralites, per obstacles a la calçada, tendals i mobiliari urbà. Per origen, 97 d’aquestes trucades al telèfon 112 s’han realitzat des del Tarragonès, 72 trucades des del Barcelonès i també 72 des del Baix Camp.
 
Els Bombers de la Generalitat han atès, des de la passada fins a les 11:00 hores d’aquest matí, 246 avisos per vent, la majoria d’aquests (160 avisos) han estat al Camp de Tarragona, sobretot a Tarragona, Reus, el Vendrell, Cambrils i Salou.
 
El municipi del Vendrell i la ciutat de Barcelona han activat els seus Pla Bàsic d’Emergència Municipal PBEM pels riscos pels vents.
 
Endesa ha informat d’afectacions en el servei de subministrament elèctric a causa del vent a Calafell, que hores d’ara encara no està del tot resolta, Vallmoll (Alt Camp) i Aiguamúrcia (Alt Camp). Aquestes dues poblacions ja han recuperat el servei de llum.
 
A més hi ha hagut un tall en la circulació de trens aquest matí, per un arbre caigut a la via, entre Mont-roig del Camp i Cambrils. En aquests moments, aquesta afectació també ha quedat resolta i la circulació ferroviària s’ha restablert.
 
El Servei Català de Trànsit SCT ha informat que s’ha tallat la C-31 a Castelldefels en sentit sud per la caiguda d’un arbre a la via. En aquest enllaç podeu seguir les incidències viàries.
 
Les ratxes màximes de vent s’han assolit a la Catalunya Central i a les comarques de Tarragona, a més de l’Alt Empordà. Pel que fa a la superació del llindar de ratxa màxima de vent, entre les 21:00 h d’ahir i les 12:00 h d’aquest migdia, destaquen:
127 km/h a Portbou (Alt Empordà)
96 km/h a Constantí (Tarragonès)
102 km/h a Vila-rodona (Alt Camp)
97 km/h a Font-rubí (Alt Penedès)
 
De l’àrea metropolitana, la ciutat de Barcelona concentra el nombre d’incidències per vent fins al migdia. Els Bombers de Barcelona han realitzat una quarantena de sortides relacionades amb el vent. Pel que fa a les ratxes màximes de vent a Barcelona, les dades indiquen una ratxa màxima de 74 km/h a l’observatori del Raval i entre 59 km/h i  63 km/h a la resta d’observatoris de la ciutat. La darrera dada indica una ratxa màxima de 37 km/h l’Observatori del Museu; 65 km/h al Raval, 44 km/h a Observatori Fabra i 56 km/h a Zona Universitària.