• Protecció Civil rebaixa el Pla a Prealerta ja que la previsio de vents indica una millora
  • Els forts vents encara podran afectar fins demà al matí al Pirineu, Prepirineu i Alt Empordà
  • El 112 ha rebut 719 trucades en relació amb aquest episodi de vent
  • La major part d'incidències s'han produït al Camp de Tarragona i a la ciutat de Barcelona
  • Les ratxes màximes de vent han superat el llindar previst arribant als 100 km/h durant aquesta passada nit i durant el dia d’avui en algunes comarques de Tarragona
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l'ALERTA del Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT un cop ha passat l’episodi de forts vents que ha afectat sobretot el terç sud de Catalunya, i també el Pirineu i Prepirineu.
Protecció Civil manté el pla en PREALERTA per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC de vents durant la propera nit i fins demà a les 6 del matí al Pirineu, Prepirineu i Alt Empordà. El vent bufarà de component nord i oest.
Durant aquest episodi de vents s’han superat els llindars màxims a diversos punts de Tarragona, de les comarques del sud de Barcelona i punts de la Catalunya Central i de l’Alt Empordà. S’ha arribat a 134 km/h a Portbou, 101 km/h a Monistrol de Montserrat (Bages).
El número d’emergències 112 ha rebut 719 trucades relacionades amb l’episodi de vent, des de la passada mitjanit fins a les 20:00 hores, la majoria d’aquestes per obstacles a la calçada, per arbres o branques caigudes o a punt de caure, i per caiguda de cobertes i uralites. El 17% de les trucades s’han realitzat des del Tarragonès, un 15% des del Barcelonès i també un 15% des del Baix Camp.  Des de la ciutat de Barcelona s’han realitzat 96 trucades al telèfon d’emergències 112 i, des de la ciutat de Tarragona, 57 trucades.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut 398 avisos des de la passada matinada fins a les 20:00 hores relacionats amb les ventades. La majoria han estat a la Regió d’Emergències de Tarragona i a la Metropolitana Sud.
 
Els Bombers de Barcelona han realitzat una cinquantena de serveis relacionats amb el vent fins a les 16:00 hores. A la ciutat de Barcelona, l’observatori del Raval ha registrat ratxes de fins a 74 km/h. 
El municipi del Vendrell manté actiu el seu Pla Bàsic d’Emergència Municipal PBEM pels vents i la ciutat de Barcelona l’ha desactivat a la tarda.
A causa dels forts vents, també hi ha hagut incidències en el servei de subministrament elèctric, i Endesa ha informat que hores d’ara només queda la incidència pendent de resoldre a Prat del Compte (Terra Alta). Des de la passada matinada i durant el dia s’han produït afectacions en el servei de llum a 1.500 abonats al municipi del Morell. També hi ha hagut 112 abonats afectats a Prat del Comte (Terra Alta), una vintena a Riudoms (Baix Camp). També s’han produït talls de llum a Vallmoll (Alt Camp), que ha afectat 160 abonats, i a Calafell (Baix Penedès) ha afectat a 765 abonats.
També hi ha hagut afectacions puntuals en la circulació de trens: entre Mont-roig i Cambrils ha caigut un arbre a la via i la circulació ha quedat temporalment interrompuda aquest matí.
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat de dues afectacions per caiguda d’objecte a la via i que ja estan resoltes. Dos carrils tallats a l’AP-7 a Sant Sadurní d’Anoia en sentit sud per la caiguda d’un objecte a la via i que ha provocat circulació intensa. I també ha quedat tallada la C-31 a Castelldefels en sentit sud per caiguda d'un arbre a la via.
Es recomana fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat

Podeu consultar més consells sobre les ventades a: http://www.gencat.cat/interior/ventades