Els Bombers de la Generalitat estan atenen varis sortides relacionades amb el vent, especialment centrades a la zona del Camp de Tarragona. La majoria d’aquests avisos, que s’han incrementat a partir de primera hora del matí, són per retirar arbres caiguts a la via, persianes, cartells o altres objectes de façanes o de la via pública.
 
Així, des de la matinada de Nadal i Sant Esteve i fins les 12.00 hores del matí, els Bombers de la Generalitat estan atenen uns 246 avisos per vent, d’aquests uns 160 són al Camp de Tarragona. Els municipis d’aquesta zona a on es concentra un volum més important d’avisos són: Tarragona, Reus, el Vendrell, Cambrils, Salou, entre altres.
 
Pel què fa a les sortides realitzades de les 00.00 hores i fins les 12.00 hores per regions:
 
Regió d’Emergències de Tarragona: 160 avisos
Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 60 avisos
Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 13 avisos
Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 10 avisos
Regió d’Emergències Centre: 2 avisos
Regió d’Emergències de Lleida: 1 avís
Regió d’Emergències de Girona: 0 avisos
 
Una de les actuacions a destacar ha estat per retirar un arbre caigut a Mont-roig del Camp, que ha obligat a interrompre la circulació de trens en aquest punt. L’avís d’aquest incident s’ha rebut a les 08.59 hores del matí i hi  ha intervingut una dotació dels Bombers.
 
D’altra banda, a les 05.02 hores, al Vendrell també ha cedit un mur de tancament d’uns 20 metres lineals a sobre de la vorera sense provocar danys personals.
 
 
 
 
Altres serveis realitzats des d’ahir al migdia per part dels Bombers de la Generalitat:
 
Continua la recerca de l’ultralleuger a l’Empordà
 
Aquest matí s’ha reprès la recerca de l’ultralleuger que va desaparèixer el passat diumenge dia 22. En el dispositiu de recerca hi treballen conjuntament efectius del grup subaquàtic del GRAE dels Bombers de la Generalitat amb el suport de dos dotacions terrestres, efectius dels Mossos d’Esquadra amb la seva unitat subaquàtica, un helicòpter per poder fer supervisió aèria de la costa i efectius subaquàtics de la Guàrdia Civil. La zona de recerca avui es concentra des de les Illes Medes fins a la zona de Begur.
 
Incendi d’habitatge a Sabadell amb ferits
 
A les 15.59 hores, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’un incendi d’habitatge al número 34 del carrer Archidona de Sabadell. En l’incendi, on van treballar sis vehicles dels Bombers, van ser desallotjats els veïns de l’edifici. En total 11 persones, de les quals 8 van haver de ser evacuades als centres hospitalaris de Terrassa i el Taulí de Sabadell amb símptomes lleus d’inhalació de fum o mals de cap.
 
L’incendi va cremat totalment el menjador, la cuina i una habitació del segon pis, i el fum i la temperatura va afectar la resta d’immoble, on no hi havia cap persona. Així mateix també va patir danys per l’incendi la porta d’entrada del pis del costat, i les baranes i finestres del pis superior. A més, el fum es va estendre per tota l’escala.  
 
Els Bombers de la Generalitat van poder donar per controlat l’incendi a les 16.22 hores, moment en què van començar les tasques d’extinció.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 26 de desembre de 2013
12.00 hores