·                 Els Bombers porten 332 avisos des de la matinada fins les 14.00 hores
·                 Protecció Civil manté activada l’alerta del PROCICAT per vent
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per resoldre problemes relacionats amb el vent. Des d’aquest migdia i fins les 14.00 hores, els Bombers estan atenen 85 avisos més pel vent. Així des d’aquesta matinada i fins les 13.30 hores, els Bombers ja han rebut 332 avisos en total.
 
La majoria d’avisos que s’estan atenen continuen sent per retirar arbres o elements de la via pública. I, al igual que durant el matí, el Camp de Tarragona és la zona a on es concentra el major volum d’aquests avisos. Per regions d’emergències (des de les 00.00 hores i les 13.30 hores):
 
Regió d’Emergències de Tarragona: 206 avisos
Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 76 avisos
Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 16 avisos
Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 28 avisos
Regió d’Emergències Centre: 3 avisos
Regió d’Emergències de Lleida: 3 avís
Regió d’Emergències de Girona: 0 avisos
 
Entre els avisos en els quals estan treballant els Bombers destaca el que s’ha rebut a les 11.45 hores i que afecta la circulació de la C-31 a l’alçada de Castelldefels on ha caigut un arbre afectant un vehicle on hi anaven dues persones. Una d’elles ha resultat ferida lleu i l’altra il·lesa. En aquest punt s’estan treballant una dotació dels Bombers, Mossos d’Esquadra i manteniment de carreteres per resoldre la circulació el més aviat possible.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pel fort vent que està afectant algunes comarques de Tarragona i de la Catalunya Central. Tot i que no estava previst el fort vent ha causat incidències durant la matinada i especialment a primera hora del matí al terç sud de Catalunya, sobretot al Camp de Tarragona i comarques del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, així com a la mateixa ciutat de Barcelona. Aquest fet ha obligat a activar l'alerta. La darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’aquest matí informava que l'afectació s'estendria durant la propera tarda però que seria més intensa fins al migdia a les zones indicades i ja afectades.

En relació als forts vents, des de la passada mitjanit fins a les 12:00 hores d’aquest migdia, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 438 trucades. La majoria de les trucades han estat per caiguda d’arbres a la via, cobertes i uralites, per obstacles a la calçada, tendals i mobiliari urbà. Per origen, 97 d’aquestes trucades al telèfon 112 s’han realitzat des del Tarragonès, 72 trucades des del Barcelonès i també 72 des del Baix Camp.

Protecció Civil demana que es mantingui la precaució sobretot a les comarques de Tarragona i del sud de Barcelona. Recordeu els consells a www.gencat.cat/interior/ventades 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 26 de desembre de 2013
14.00 hores