• A Olot, dues persones van resultar afectades per l’incendi en un habitatge
  • A Lladorre, el foc va afectar una casa de la població Boldís Jussà, sense causar cap dany personal
  • Els Bombers també han treballat al llarg de la nit en la inspecció de xemeneies que s’havien encès en habitatges d’Arenys de Mar, Deltebre i Tona
 
Els Bombers de la Generalitat han estat treballant en diversos serveis en habitatges al llarg d’aquesta passada nit.
 
Crema una casa a Boldís Jussà (Lladorre, Pallars Sobirà)
A Boldís Jussà (població del terme municipal de Lladorre, al Pallars Sobirà), fins a 10 dotacions dels Bombers es van desplaçar per extingir l’incendi que va afectar de forma important una casa. L’avís es va rebre a les 19.26 hores del vespre. El foc afectava de forma important una casa de 3 plantes, tot i que la part de la vivenda més afectada foren la segona planta i la sotateulada, que era de fusta. El foc, que els Bombers van considerar per extingit prop de la mitjanit, no va causar danys personals. Diverses dotacions de Bombers hi han continuat treballant tota la nit, acabant de revisar i inspeccionant els punts calents. Els Mossos d’Esquadra també hi van destinar tres dotacions.
 
 
Dues persones afectades en l’incendi d’un pis a Olot (Garrotxa)
A quarts de dues de la matinada, els Bombers de la Generalitat rebien l’avís d’un altre incendi. En aquest cas, el foc es produïa al carrer Rei Pere IV d’Olot, a la Garrotxa i afectava un pis, concretament el menjador de l’habitatge, que ha estat la part on l’incendi ha estat més intens. Els Bombers han donat per extingit l’incendi a les 02.08 hores de la matinada. Dues persones han resultat afectades de diversa consideració: un noi de 27 anys, que ha estat evacuat pel Sistema d’Emergències (SEM) a l’Hospital de Palamós, per tal de ser tractat a la cambra hiperbàrica, atesa la intoxicació per fum que patia; i la seva àvia, de 84 anys, que ha resultat ferida lleu i que el SEM ha traslladat a l’Hospital Sant Jaume d’Olot.
 
En l’extinció de l’incendi van treballar 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat. També s’hi van desplaçar dues ambulàncies del SEM i 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
 
Els Bombers han inspeccionat, aquesta nit, tres petits incendis en xemeneies
Finalment, destacar que els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos serveis diferents amb la inspecció de xemeneies. Concretament, han estat tres serveis a Arenys de Mar (Maresme), Deltebre (Baix Ebre) i Tona (Osona). En tots tres casos, s’ha tractat d’inspeccionar i revisar focs que s’havien produït en xemeneies, sense causar cap afectació personal.
 
Cal recordar que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha posat en marxa una campanya de seguretat per evitar els incendis causats per xemeneies i donar consells de seguretat atès que els incendis causats per les xemeneies i llars de foc són un dels serveis més habituals amb l’arribada de les baixes temperatures. Podeu consultar aquests consells de seguretat, així com d’altres relatius al manteniment o la neteja de les xemeneies a la pàgina web gencat.cat/bombers.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 27 de desembre de 2013
08.30 hores