• Mitjançant aquest acord, l’ICF i Avalis podran avalar préstecs per a inversions i circulant sol·licitats per les empreses a CatalunyaCaixa
Fotografia
Signatura del conveni de col.laboració
El conseller delegat de l’institut Català de Finances (ICF), Josep-Ramon Sanromà, el conseller-director general d’Avalis de Catalunya, SGR, Josep Lores, i el director de banca d’empreses, corporativa i institucional de CatalunyaCaixa, Lluís Chamorro, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de facilitar l’accés al crèdit al teixit empresarial mitjançant la concessió d’avals i coavals a les empreses, per part d’ICF i Avalis, per a operacions d’inversions i de circulant aprovades per Catalunya Caixa.
Amb aquest acord CatalunyaCaixa, l’ICF i Avalis refermen el seu compromís amb l’impuls de l’economia catalana i faciliten el funcionament de les empreses del país, així com el seu creixement a partir de nous projectes d’inversió.
 
Avals per al finançament de les inversions i el circulant de les empreses
 
Els avals d’ICF i Avalis tindran com a finalitat el finançament de noves inversions o l’accés a línies de circulant que pugui concedir Catalunya Caixa a les empreses.
 
En el cas d’avals per finançar noves inversions, l’import del préstec garantit podrà arribar fins al 100% del cost total del projecte d’inversió i el termini serà entre 3 i 15 anys, amb un període de carència inclòs de fins a dos anys.
En el cas d’avals per circulant, podran ser per a operacions noves o renovacions sempre que suposin un increment de posicions de risc amb el client per part de Catalunya Caixa, mínim del 10%. L’aval garantirà com a màxim aquest increment de posició de risc i en tot cas, amb un límit del 50% de l’operació.
 
Els avals podran garantir diversos productes de circulant: pòlisses de crèdit, de préstec, de descompte, factoring amb recurs i confirming per vendes domèstiques i internacionals, pòlisses de crèdit documentari i operacions d’internacional.  Així mateix, també s’inclouen línies d’avals tècnics i econòmics.
 
El termini de l’operació financera serà de com a mínim 1 any, i com a màxim de 5, en el cas de pòlisses de préstec o de crèdit.
 
 
Procediment de sol·licitud dels avals
 
Les empreses podran sol·licitar l’aval a les oficines de CatalunyaCaixa. També podran fer-ho des del portal web del Grup ICF www.icf.cat a través de l’aplicació “Demana un ICF”.
 
Avalis gestionarà i estudiarà l’operació i la canalitzarà a l’ICF per a la seva anàlisi en el cas de que es tracti d’operacions de coaval.
L’import màxim de l’operació d’aval es de 2 milions d’euros.  El risc de l’operació d’aval es distribuirà proporcionalment entre ICF i AVALIS, assumint AVALIS fins a 1 milió d’euros i la resta l’ICF.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 96