• A partir de l’1 de gener, la llista d’articles s’actualitzarà i un centenar de béns de consum de parafarmàcia, begudes o snacks rebaixaran el seu preu, d’acord amb la demanda de la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament
  • La modificació afecta els béns de caire secundari, i els interns continuaran tenint les mateixes condicions d’accés als productes considerats bàsics, ja que el servei de botiga només proveeix els interns de béns complementaris
L’empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de presos Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) actualitzarà, a partir de l’1 de gener, el llistat i els preus del catàleg dels productes que els interns poden comprar al servei de botiga dels centres penitenciaris. Aquesta modificació implicarà una racionalització dels productes considerats no necessaris que els interns tenen al seu abast al servei de botiga de cada mòdul residencial del centre.
 
Així, el preu d’articles de caire complementari com snacks, productes específics femenins o parafarmàcia experimentarà una rebaixa de preus. Dels 382 productes que configuren el catàleg actual, es rebaixarà el preu a 97 productes, el 59 % dels quals correspon a alimentació, el 35 % a cosmètica i el 6,35 % a productes electrònics i diversos.
 
A banda, pel baix consum que presentaven alguns articles, es racionalitzarà el catàleg de productes que els interns tenen a l’abast, i d’aquesta manera la xifra total de productes passarà de 449 a 382, la qual cosa suposa una reducció del 15 %.
 
L’actualització del catàleg és fruit de l’estudi que ha dut a terme la comissió de seguiment del funcionament del servei de botiga, que compta amb membres de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i del CIRE. Aquesta modificació dóna resposta a la demanda de la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament, que va sol·licitar la revisió dels preus d’alguns dels productes de caràcter complementari per homogeneïtzar-los al màxim amb els preus dels comerços de la localitat on s’ubica cada centre penitenciari.
 
El servei de botiga és un taller de formació i ocupació d'interns que treballen com a gestors d'estoc i carreters de magatzem, així com també com a auxiliars de botiga a l'interior dels centres penitenciaris, amb vista a l’adquisició d’hàbits que els ajudin a multiplicar les seves possibilitats de reinserció. El servei de botiga CIRE opera als centres penitenciaris Brians 1, Brians 2, Quatre Camins, Lledoners, Joves, i Dones.