• El conseller d'Interior ha destacat que hi ha hagut "la meitat de positius d’alcoholèmia d'un cap de setmana ordinari
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha fet una valoració “molt positiva” de com ha transcorregut aquesta nit de Cap d’Any. El conseller ha destacat sobretot tres aspectes: d’entrada, ha fet un agraïment “al civisme i respecte mutu que han mostrat totes les persones que han gaudit d’aquesta nit d’entrada d’any”. Tot seguit, també recordat “l’esforç i la professionalitat de tots els cossos operatius que s’han destinat al servei d’aquests conciutadans”. I, per últim, també ha subratllat que “no s’ha constatat que hi hagi hagut cap festa il·legal”, sinó que “totes han complert amb els paràmetres de la nostra legalitat”. “Això vol dir que la gent i els ajuntaments han entès quin era el missatge” –ha afirmat el conseller.
 
Pel que fa als controls realitzats entre les 18.00 h de la tarda d’ahir i les 06.00 h d’avui, els Mossos d’Esquadra n’han fet un total de 48 a tot Catalunya. Espadaler ha explicat que “el 2,4% de les 1.330 lectures d’alcoholèmia que s’han fet –un total de 32- ha donat positiu i, si això ho relacionem amb el que passa en un cap de setmana ordinari, ens situaríem gairebé a la meitat de positius”. En aquest sentit, ha afegit que “en un cap de setmana ordinari quant a controls d’alcoholèmia ens situaríem percentualment en el 5-6% de positius”. D’altra banda, el conseller d’Interior també ha explicat que “s’han fet 5 controls de drogues, 4 dels quals han donat positiu”.
 
En relació amb això, els Mossos d’Esquadra han interposat 36 denúncies a conductors que han donat positiu en la prova d’alcoholèmia i drogues i s’han produït 4 delictes relatius al trànsit.
 
També esmentar que els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 41 persones arreu de Catalunya, “menys que la mitjana d’un dia normal” –ha destacat Espadaler. D’aquestes, “10 ho han estat per motius relacionats amb la celebració de la nit de Cap d’Any”.
 
Entre les 14.00 h de la tarda d’ahir 31 de desembre i les 14.00 h del matí d’avui 1 de gener s’han desplegat un total de 4.102  agents.
 
Pel que fa a l’activitat dels Bombers de la Generalitat, en les darreres hores han treballat en diversos serveis. Cal destacar un incendi en un ferroveller, a prop de la depuradora de Vic, a la comarca d’Osona, l’avís del qual es va rebre ahir a la nit a les 23.02 hores. Fins al lloc dels fets, es van desplaçar fins a una quinzena de dotacions que van poder comprovar que el foc afectava ferralla en un pati exterior d’uns 7.000 m2. Els Bombers, que a les 08.30 hores ja han donat el foc per estabilitzat, continuen treballant per acabar d’extingir-lo. A causa de l’incendi cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu. Els efectius dels Bombers, que continuen treballant amb una desena de dotacions al lloc, han evitat que el foc es propagués a les dues naus de 400 m2 que s’utilitzen d’oficina i magatzem, així com a d’altres instal·lacions properes.
 
També destacar que no s’ha produït cap situació de risc o emergència que hagi implicat l’activació de cap Pla d’emergències. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, s’ha fet seguiment de les incidències que hi pogués haver, inclosos els esdeveniments multitudinaris amb motiu de l’arribada de l’any 2014.
 
Quant a la situació viària, entre les 18.00 hores d’ahir 31 de desembre del 2013 fins a les 06.00 hores d’avui 1 de gener del 2014 no hi ha hagut cap accident mortal ni amb ferits de gravetat a la xarxa viària interurbana catalana. “Això és altament positiu” –ha subratllat el conseller, tot i que també ha alertat que no es pot abaixar la guàrdia i cal continuar extremant la precaució a la carretera.