Dissabte es preveuen precipitacions extenses a Catalunya a causa de l’arribada d’un front, però diumenge i dilluns de Reis la situació meteorològica millorarà clarament
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa del pas d’un front que dissabte produirà precipitacions generals. S’iniciaran divendres al final del dia pel quadrant nord-oest, i al llarg de dissabte s’estendran a la resta del territori. Les més abundants s’enregistraran a la meitat nord del país, especialment al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental, on podran caure entre 20 i 50 mm en tot l’episodi. A la resta les quantitats seran inferiors. La cota de neu començarà al voltant dels 2.000 metres, però anirà baixant i a la tarda es situarà entorn dels 800 metres al vessant nord del Pirineu i al voltant dels 1.200 metres a la resta. Al final del dia les precipitacions s’aniran restringint al terç nord i desapareixeran de la resta.
 
De cara a diumenge ja només es preveuen precipitacions febles al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que rondarà els 700 o 800 metres al matí i anirà pujant amb el pas de les hores. En aquesta zona podran caure més de 5 cm de neu per sobre dels 900 metres. A la tarda les precipitacions desapareixeran del tot.
 
Dilluns de Reis es preveu una jornada de sol i núvols en general, i sense precipitacions. Si bé la temperatura patirà una lleugera davallada diumenge, es tornarà a recuperar de cara a dilluns.
 
A banda, el vent de component sud i oest bufarà entre moderat i fort en general dissabte, amb ratxes molt fortes a les cotes elevades del Pirineu, del Prepirineu i del Prelitoral. Diumenge girarà a component nord i les ratxes més fortes es produiran als cims del Pirineu, a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà. El vent, però, anirà perdent força.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de Situació Meteorològica de Perill per vent.
 
La predicció a mitjà termini indica que durant la setmana següent s’imposarà l’estabilitat atmosfèrica, i no es preveu l’arribada de pertorbacions importants.

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 169