Només 5 de cada 100 infants mengen les 5 peces de fruita i verdura necessàries al dia per a una alimentació saludable
 
Durant el festival s’ha presentat un vídeo amb receptes de la cuinera Ada Parellada i una cançó del grup Xiula, que fomenten l’alimentació saludable en els infants, especialment el consum de verdura i peix
Estand ASPCAT al Festival de la Infància
Una alimentació saludable i 60 minuts d’activitat física són dos pilars d’una infància saludable. Però les dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya de 2012 mostren que molta part de la població infantil no compleix aquestes recomanacions. Només un 4,8% dels menors de 15 anys mengen les 5 peces de fruita i verdura recomanables i només un 17% de les noies i un 35,8% dels nois de 6 a 14 anys participen gairebé a diari en jocs que requereixen esforç físic. Alhora, un 42% presenten excés de pes.
 
Per impulsar un estil de vida saludable, l’estand que l’Agència de Salut Pública de Catalunya té enguany al Festival de la Infància explica la piràmide de l’alimentació saludable i la de l’activitat física de forma fàcil i entenedora. Sota el lema "Colors, sabors i molta marxa" els infants participen en un taller en què se’ls explica quines són les freqüències de consum dels diferents aliments i de pràctica de les diferents activitats i, tot seguit, han de pintar uns exemplars d’aquestes piràmides. Diversos materials editats expliquen i reforcen els principals missatges.
 
Amb la participació a l’estand dels propis protagonistes, aquest any també s’han presentat els vídeos amb receptes i cançons que han gravat la cuinera Ada Parellada i el grup Xiula per promocionar el consum fàcil i divertit de verdura i peix.
 
Aquestes activitats formen part de les més de 65 activitats que fa el Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, de promoció de l’activitat física i l’alimentació saludable dintre del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’Activitat física i l’Alimentació Saludable (PAAS), en els àmbits educatiu, comunitari, sanitari i laboral.