• Les ràfegues més fortes s’assoliran a les cotes altes
  • L’episodi de forts vents també afectarà el sud del país
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una PREALERTA del Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent, a partir de la propera matinada al Pirineu i Prepirineu, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya,.
 
Està previst que el vent superi els 90 km/h a les comarques de la meitat nord i extrem sud del país demà dia 4 de gener. Les ratxes màximes més fortes s’assoliran a les cotes altes. L’episodi s’iniciarà a les 2 hores de la propera matinada, dissabte dia 4 de gener, per les comarques de l’extrem nord oest i s’anirà estenent durant el matí.
 
El diumenge dia 5 de gener, la probabilitat de superació del llindar de 90 km/h continuarà igual però afectarà menys comarques.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas, sobretot a l'alta muntanya, a les possibles ventades.

De la mateixa manera, Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

El Servei Català de Trànsit (SCT) si es condueix a les zones on es registren fortes ratxes de vent recomana:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle. En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.
Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
Subjectar el volant de manera segura i forta.