Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el conveni que permetrà a l'alumnat que cursa francès a centres catalans l'obtenció del Diploma d'Estudis en Llengua Francesa Escolar (DELF)

query_builder   7 gener 2014 14:40

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el conveni que permetrà a l'alumnat que cursa francès a centres catalans l'obtenció del Diploma d'Estudis en Llengua Francesa Escolar (DELF)

 
  • El DELF escolar a Catalunya l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França
  • Amb aquest acord, el Govern vol fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa
 
El Govern ha aprovat un acord de col·laboració perquè l’alumnat que cursa francès com a primera o com a segona llengua estrangera als centres d’educació secundària de Catalunya, obtingui el Diploma d’Estudis en Llengua Francesa (DELF). Aquest acord es formalitzarà aquest mes de gener entre el Departament d'Ensenyament i l’Institut Francès d’Espanya.
 
El conveni internacional permetrà atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2 i B1 del marc europeu comú de referència. El títol que s’obtindrà, el DELF escolar, l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França i és un certificat reconegut a tot Europa. Amb aquest acord de col·laboració entre les dues administracions, el Govern vol promoure l’excel·lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.
 
En aquest primer any de vigència es podran inscriure a les proves fins a 500 alumnes d’educació secundària obligatòria i de batxillerat, d’acord amb la prioritat següent: en primer lloc l’alumnat escolaritzat en centres Batxibac –centres que cursen el currículum mixt Batxillerat-Baccalauréat-; a continuació l’alumnat escolaritzat en centres de secundària i que estudien francès com a primera llengua estrangera; i finalment l’alumnat de centres d’ESO que estudia francès com a segona llengua estrangera.
 
Els propers cursos es preveu un increment notable de l’alumnat que pugui accedir a realitzar aquestes proves.Els alumnes que vulguin inscriure’s per obtenir el certificat ho podran fer al febrer, i les proves tindran lloc el mes de maig. L’examen es durà a terme a centres públics d’arreu de Catalunya seleccionats per realitzar les proves.
 
L’acord entre totes dues administracions també estableix que enguany l’Institut Francès faci formació al professorat de francès dels centres implicats en aquesta convocatòria, per tal d’ajudar-lo a preparar l’alumnat per a les proves.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia