• Potenciarà l’educació ambiental i la sostenibilitat entre els alumnes d’educació secundària obligatòria i batxillerat

 

  • Ensenyament i la Fundació col·laboraran per crear motxilles bioclimàtiques amb material adequat per treballar les matèries relacionades amb les energies als centres educatius

 

Signatura Gas Natural 07.01.13
El Departament d’Ensenyament ha signat aquesta tarda un conveni amb la Fundació Gas Natural Fenosa per posar a l’abast dels centres educatius catalans el projecte La motxilla bioclimàtica. L’objectiu és fomentar l’eficiència energètica i climàtica entre l’alumnat, i motivar-lo en l’aprenentatge de les ciències i la tecnologia en qüestions com l’eficiència energètica, la seguretat de subministrament i la salut. El conveni l’han signat avui la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà.
 
El projecte s’adreça a l’alumnat d’educació secundària obligatòria i de batxillerat de tots els centres educatius de Catalunya, i de fet el passat curs sis centres de secundària van participar-hi de forma experimental. Un cop signat el conveni, a partir del segon trimestre, s’ampliarà el nombre de centres participants fins la vintena. L’acord entre Ensenyament i la Fundació tindrà vigència fins al desembre de l’any 2017.
 
Amb aquest material l’alumnat aprendrà aspectes curriculars de forma dinàmica i propera a la realitat quotidiana. Per fer-ho, disposarà d’un seguit de materials inclosos en motxilles bioclimàtiques, que permetran fer una auditoria bioclimàtica a l’aula o al centre, materials relacionats amb l’eficiència energètica, climàtica i la qualitat de l’aire. Aquest material ha estat experimentat pel Camp d’Aprenentatge del Departament d’Ensenyament “Les Obagues” de Juneda (Lleida), i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Lleida.
 
El Departament d’Ensenyament confeccionarà les motxilles bioclimàtiques, amb la col·laboració de la Fundació Gas Natural Fenosa, que n’assumirà el cost de producció. Ensenyament, alhora, promourà les accions formatives de la Fundació i les exposicions itinerants als centres del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa a través dels Serveis Educatius i de la xarxa telemàtica, i que complementen els coneixements que els alumnes adquireixen a les aules.
 
Els centres que a partir d’ara s’afegeixin a La motxilla bioclimàtica treballaran els aprenentatges de les diferents matèries vinculades al projecte i es comprometran a estimular la participació de l’alumnat.
 
7 de gener de 2014

2  

Imatges

Signatura Gas Natural (1)

Signatura Gas Natural (1) 2241

Signatura Gas Natural (2)

Signatura Gas Natural (2) 2656