Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté l’alerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT en fase d'Alerta per la fuita de combustible del vaixell pesquer Nuevo Río Verde, que ha quedat mig enfonsat a les Illes Formigues (Baix Empordà).
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla CAMCAT preventivament per si la taca de combustible arribés a la platja o bé es produeixen molèsties per olors. Tot i això, segons informació de Salvamento Marítimo SASEMAR, en aquests moments, no es preveu que la taca vagi cap a la costa i no hi ha risc per a la població.
 
També de manera preventiva, els ajuntaments de Palamós i de Palafrugell han activat els seus plans d’emergències municipals.
 
Tant l’embarcació Sirius de SASEMAR, amb base al port de Palamós, com la de la Policia Local de Palamós i la dels voluntaris de Protecció Civil de Palafrugell estan fent seguiment de l’evolució de l’eliminació de la taca de combustible, que s’està deixant evaporar fins que un inspector de Capitania marítima valori si es fa dilució mecànica (batent amb hèlix d’embarcacions).
 
La Salvamar Sirius de SASEMAR continua retirant objectes i l’armador realitzarà les tasques del reflotament de l’embarcació.
 
El Grup d’Actuacions Especials Subaquàtic dels Bombers de la Generalitat també s’ha incorporat a les tasques de gestió de l’emergència amb la seva pròpia embarcació.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta el CAMCAT fins al reflotament de l’embarcació, l’eliminació de la taca de fuel i l’assegurament dels dipòsits per contenir la fuita. Protecció Civil de la Generalitat està en contacte permanent amb els ajuntaments de Palamós i Palafrugell, Capitania i SASEMAR.
 
L’accident s’ha produït en xocar el pesquer amb una roca a un quilòmetre endins de la costa de Cap Roig al municipi de Palamós. Els set tripulants del pesquer, han estat rescatats il·lesos per una embarcació.