El projecte Vídeo Salut ja arriba a més de 500 pantalles de centres sanitaris i, a partir d’ara, també es podran visualitzar a les pantalles dels ajuntaments que ho sol·licitin
Molts equipaments sanitaris, ajuntaments i organismes públics de Catalunya compten amb sistemes d’emissió de continguts digitals a dins de les seves instal·lacions, principalment pantalles a les recepcions i a les sales d’espera.
 
El Departament de Salut va iniciar durant el 2012 el projecte Vídeo Salut amb l’objectiu de produir informació audiovisual i servir-la a tots els centres assistencials de Catalunya perquè disposin de material de salut per emetre’l des de les pantalles de les sales d’espera. Per mitjà d’aquests suports el Departament pot oferir informació de salut i que els ciutadans coneguin millor aspectes importants que els permetin tenir una millor salut i una prevenció activa de la malaltia.
 
La producció de les "vídeocàpsules" té en compte les característiques pròpies de l’emissió per pantalles a les sales d’espera, per això no tenen so i s’adapten a les condicions dels espais on es projecten, tenint en compte el ritme i el temps de lectura de les persones i fent-les atractives per captar l’interès i millorar la comprensió dels missatges de salut. Totes aquestes càpsules de vídeo, que per a les pantalles dels centres assistencials s’han realitzat mudes amb subtítols, també s’inclouen en el youtube de Salut http://youtube.com/salutgeneralitat.
 
Actualment ja s’han produït més de 80 vídeos que arriben a 500 pantalles dels centres de la xarxa assistencial pública. A partir d’enguany, els vídeos amb consells de salut també es podran visualitzar a les pantalles del ajuntaments que ho sol·licitin.
 
Alguns dels vídeos que es podem trobar són:
 
  • Vídeos d’informació i serveis (per quan es produeixen canvis importants en el sistema de salut, per exemple per informar del nou telèfon que té disponible la ciutadania les 24 hores, el 061 CatSalut Respon i que ja no s’ha de trucar al Sanitat Respon 902 111 444) o bé quan es va introduir la taxa de l’euro per recepta.
  • Projecte essencial: Amb els vídeos adreçats a la ciutadania i a professionals que permeten afegir valor a la pràctica clínica.