• En aquests moments la taca de combustible està pràcticament evaporada i es descarta que pugui haver-hi més fuita.
  • La companyia d’assegurances s’ha fet càrrec de les tasques de reflotament de l’embarcació, que començarà demà al matí
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté l’alerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT en fase d'Alerta per la fuita de combustible del vaixell pesquer Nuevo Río Verde, que ha quedat mig enfonsat a les Illes Formigues (Baix Empordà).
 
Durant la tarda d’avui, personal d’una empresa de submarinistes de Palamós, contractats per la companyia asseguradora de l’embarcació, han estat prenent fotografies i estudiant les característiques del lloc del sinistre per analitzar si hi havia risc de més fuita, fet que s’ha pogut descartar, i per poder planificar el posterior reflotament  amb garanties.  Està previst que demà al matí es comencin les tasques per reflotar el vaixell mitjançant un globus inflable. Un cop s’hagi realitzat la maniobra, un remolcador s’encarregarà de portar l’embarcació fins el port de Palamós. En aquests moments la taca de combustible està pràcticament evaporada.
 
El Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) està en contacte amb l’Ajuntament de Palamós i ha informat a l’alcaldessa del municipi de la previsió de les actuacions a seguir. Es preveu que es pugui desactivar l’alerta del pla CAMCAT un cop l’embarcació hagi estat reflotada i traslladada de forma segura al port de Palamós.