El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va publicar ahir, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), l’Edicte pel qual es fa pública la convocatòria d’eleccions als òrgans de govern del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida.
 
Així, d’acord amb el Reglament d’aquesta DOP, la Comissió Rectora està constituïda per 8 vocals distribuïts de forma paritària d’entre els dos censos establerts d’acord amb els Registres de la DOP: 4 del cens de persones inscrites al Registre de persones productores, i  4 del cens de persones inscrites al Registre de magatzems-expedidors.
 
Segons el calendari electoral, el proper dia 13 de gener s’inicia el termini per a què el Consell Regulador presenti al DAAM el cens electoral, que acabarà el dia 20, el 21 tindrà lloc la sessió constitutiva de la Junta Electoral de Catalunya (JEC) i de la Junta Electoral de la DOP (JEDOP), així com l’establiment del nombre de meses electorals, el 26 de febrer l’aprovació i exposició pública dels censos electorals per part de la JEDOP, que l’1 d’abril proclamarà les candidatures definitives, de manera que l’endemà començarà la campanya electoral, que tindrà una durada de quinze dies naturals i finalitzarà el dia 16. Les votacions seran el 22 d’abril, de les 11:00 hores fins a les 18:00 hores, i la constitució de la nova Comissió Rectora del Consell Regulador i elecció de president seran el 13 de maig.
 
Val a dir que el cas de candidatura única als censos, les persones candidates queden automàticament elegides sense necessitat de votació, la proclamació de candidats electes per part de la JEDOP seria el 2 d’abril i la constitució de la nova Comissió Rectora i elecció de president seria el 23 d’abril.
 
Quant al cens electoral, aquest serà elaborat pel Consell Regulador i estarà composat per les persones físiques o jurídiques inscrites en el Registre de persones productores (cens A) i en el Registre de magatzems- expedidors (cens B) en el moment de la convocatòria de les eleccions.
 
L’acord de la Comissió Gestora del Consell Regulador i el text de la convocatòria es poden consultar a les oficines del Departament, a Lleida i a Barcelona, o bé a la pàgina web http://www.gencat.cat/agricultura/normativa.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.