Moment de la visita
Moment de la visita
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i del director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, ha visitat aquest matí les instal·lacions que l’empresa Cargill té a Martorell. L’acte també ha comptat amb la participació del president de Cargill Espanya i Portugal i director general de la Unitat de Negocis de midons i glucoses de Cargill Martorell, José Maria Mateo Alujas.
 
Durant la visita, el conseller Pelegrí ha afirmat que un dels principals camins per a aconseguir un sector agroalimentari competitiu en el marc d’una economia global i per a fer de Catalunya el principal clúster agroalimentari europeu és fent una aposta clara i decidida en la recerca, el desenvolupament i la innovació.
 
Segons Pelegrí, “un sector competitiu és aquell capaç de mantenir-se present als mercats internacionals. Per això cal haver fet, i seguir fent, una feina d’estímul de l’R+D que permeti crear un entorn perquè la innovació formi part de les prioritats de les empreses del nostre país”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “cal augmentar la participació de les empreses agràries i agroalimentàries en projectes de R+D+I i per això hem d’orientar esforços a establir mecanismes que facilitin la col·laboració público-privada en R+D+I agroalimentària i estimular que les empreses inverteixin en innovació per convenciment”.
 
Cargill és una empresa privada que comercialitza, processa i distribueix productes agraris, aliments, productes financers i productes industrials per tot el món. L’empresa va ser fundada als Estats Units l’any 1865 i avui opera a 67 països amb 142.000 treballadors. Cargill ajuda els seus clients a assolir l’èxit per mitjà d’una estreta col·laboració, innovant amb el compromís de compartir el seu coneixement global i experiència per aconseguir els reptes econòmics, mediambientals i socials.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 

1  

Imatges

Moment de la visita

Moment de la visita 738