• El titular de Territori i Sostenibilitat ha mostrat un especial interès en la sala de rius experimentals, única a Europa i que va ser inaugurada el maig de 2012
 
  • L’Institut Català de Recerca de l’Aigua és una fundació que té com a patrons el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Girona i l'Agència Catalana de l'Aigua
 
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat avui les instal·lacions de l’Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) a Girona. Aquesta és la primera visita institucional que el conseller realitza al centre que va ser creat el 26 d'octubre de 2006 pel govern de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) i fou inaugurat el 7 d'octubre de 2009.
 
L'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) és un centre multidisciplinari de recerca de l'aigua, creat l'octubre de 2006 pel Govern de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa de Centres de Recerca (CERCA). Aquest institut és una fundació que té com a patrons el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Girona i l'Agència Catalana de l'Aigua.
 
La visita ha permès conèixer de primera mà al conseller de Territori i Sostenibilitat els equipaments de les tres àrees de recerca de l'ICRA -Recursos i Ecosistemes, Qualitat de l'Aigua i Tecnologies i Avaluació-, així com els diferents projectes que actualment s'hi porten a terme, alguns dels quals -Globaqua, demEAUmed i R3-Water- han obtingut recentment el suport econòmic de la Unió Europea per un valor de 1,3 milions d'euros.
 
El conseller ha mostrat un especial interès de veure la sala de rius experimentals, única a Europa, que va ser inaugurada el maig de 2012 i que converteix l'ICRA en un dels pocs instituts de recerca de l'aigua a Europa que concentra, en un mateix espai, tots els recursos i serveis necessaris per oferir un servei global i transversal en la recerca de l'aigua per mitjà de diverses disciplines.
 
Santi Vila ha estat acompanyat en la seva visita per Damià Barceló i Sergi Sabater, director i sotsdirector de l'ICRA; Iván Sánchez, gerent de l'ICRA; Jordi Agustí, director de l'ACA; Lluís Rovira, director de la institució CERCA; Ramon Moreno, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona; Carles Puigdemont, alcalde de Girona; Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, i Josep Cortadellas, director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona.
 
Sobre l’ICRA
 
L'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) és un centre multidisciplinari de recerca de l'aigua, creat l'octubre de 2006 pel Govern de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa de Centres de Recerca (CERCA).
 
L'Edifici H2O, destina els seus 6.770 m2 a la transferència de coneixement a les empreses i la societat, a la formació continuada, capacitació i especialització de tècnics i a impulsar línies i projectes de recerca.
 
L'ICRA és una fundació que té com a patrons el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Girona i l'Agència Catalana de l'Aigua.
 
La seu de l'ICRA, l'Edifici H20, situat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, està cofinançat en un 50% pel Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2007-2013.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 181