El departament de Territori i Sostenibilitat signarà  el proper mes de febrer el contracte d'adjudicació de dos nous trens per a la línia Lleida - la Pobla de Segur, un cop aprovat el pressupost de la Generalitat del 2014 (previsiblement a finals de gener).

 

Un cop resolt administrativament el segon concurs públic al que optaven dos licitadors, s'ha optat per la proposta de l'empresa suïssa Stadler de construir dos trens nous amb l'ample ibèric de la línia, d'aproximadament 50 metres de llarg i amb capacitat per a 105 passatgers cada un. Entre d'altres característiques, seran de motor dièsel amb plataformes d'accés fàcil, estaran climatitzats, gaudiran de cobertura WIFI i tindran espais oberts i amplis on podran transportar-se, fins i tot, bicicletes. L'adjudicació s'ha tancat per 9,5 milions d'euros amb un termini d'execució de dos anys: la companyia suïssa els haurà d'entregar a finals del 2015 (la primera unitat al novembre i, la segona, al desembre).

 

La previsió inicial és que els nous trens entrin en funcionament al gener de 2016, coincidint amb un nou model d'explotació i amb la recuperació de freqüències en el trajecte Lleida - la Pobla de Segur. En aquests moments, Ferrocarrils de la Generalitat és qui gestiona la línia, propietat de la Generalitat de Catalunya, però els combois que hi circulen son llogats a RENFE.