El Govern ha obert una convocatòria dotada amb 480.000 euros per finançar actuacions en matèria de recerca en innovació i millora del model formatiu per part dels grups pilot del Programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres que aquest curs imparteixen sis universitats catalanes.
 
Aquesta línia d’ajuts és una de les accions de suport a la innovació i la millora del model formatiu que recull el conveni signat el passat 6 de novembre entre el Govern i els rectors de nou universitats catalanes que imparteixen els graus d’educació infantil i primària. La  convocatòria vol incentivar recerques per contribuir a consolidar un model fonamentat en una concepció transversal de la docència, que integri continguts i activitats de matèries diferents, impliqui el treball del professorat en equips docents i fomenti la pràctica reflexiva i el treball col·laboratiu en els estudiants, amb estreta vinculació amb la pràctica real en centres educatius.
 
Les propostes d’investigació han de centrar-se en àmbits com l’aprenentatge de les competències bàsiques de l’educació infantil i primària, la millora de les competències lingüístiques o el desenvolupament d’estratègies que afavoreixin la integració de tecnologies digitals, entre d’altres.
 
La convocatòria té dues modalitats:
 
·      Ajuts per a projectes de recerca per a la millora i la innovació del model formatiu de la doble titulació universitària en educació infantil i educació primària (adreçats als alumnes que cursen el doble grau).
 
·      Ajuts per a projectes de recerca per a la millora i la innovació del model formatiu de les titulacions universitàries d’educació infantil i d’educació primària (adreçats als alumnes d’educació infantil i d’educació primària).
 
Les sol·licituds per rebre algun d’aquests ajuts s’han de presentar en suport electrònic i en format paper al registre de l’AGAUR. El termini de presentació acaba el proper 28 de febrer. Més informació al web de l’AGAUR www.gencat.cat/agaur.

1  

Fitxers adjunts

Convocatòria ajuts formació mestres

Convocatòria ajuts formació mestres
PDF | 268