Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya està treballant en la sisena temporada del Tren dels Llacs amb la que es vol superar les cifres rècord del 2013. Per aquest motiu, es proposa per a la temporada 2014 un totat de 26 circulacions, 3 més que l'any anterior. Aquest increment permet que el servei s'iniciï per Setmana Santa, en concret el 19 d'abril, una setmana abans que al 2013, al mateix temps que es proposa realitzar circulacions també el diumenge de Pasqua i l'1 de novembre, Tots Sants. Així mateix, es proposa un increment de tarifes situant el preu mitjà en els 20,23€, un 5,20% més que l'any anterior.

 

Conjuntament amb els Ajuntaments de Balaguer i de la Pobla de Segur es mantindran els mecanismes per a la promoció turística del territori, configurant el Tren dels Llacs com a eix vertebrador d'institucions i privats vinculats amb l'àmbit turístic d'aquestes comarques. Amb aquesta finalitat, Ferrocarrils farà promoció i publicitat dins de les seves línies per a promocionar el producte. A la sortida de Lleida Pirineus, es lliurarà als viatgers un pack composat de productes gastronòmics del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà (comarques per on circula el Tren). Es preveu mantenir un grup d'animació amb l'objecte de teatralitzar el recorregut ascendent i en el trajecte descendent, es mantidrà l'aturada a Balaguer per fer un tast de coca de recapte.

 

Per a la temporada 2014, Ferrocarrils de la Generalitat preveu assolir 5.730 places ocupades respecte a les 5.824 ofertades, és a dir, mantenir un grau d'ocupació del 98,39%. Una iniciativa que, un any més, serà possible gràcies a les aportacions del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida i de l'Autoritat Territorial de Mobilitat de l'Àrea de Lleida.