Empresa i Treball

OCUPACIÓ

La Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona signen un acord de col·laboració per a desplegar polítiques actives d'ocupació de cara als Jocs Mediterranis 2017

query_builder   10 gener 2014 15:07

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona signen un acord de col·laboració per a desplegar polítiques actives d'ocupació de cara als Jocs Mediterranis 2017

 

  • Al voltant de 10.000 persones, entre elles 3.500 voluntaris dels Jocs, faran accions formatives entre 2014 i 2017 en àmbits relacionats amb els Jocs Mediterranis
 
El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han signat un acord de col·laboració per a desplegar polítiques actives d’ocupació a la ciutat en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. A l’acte de signatura, fet a l’Ajuntament de Tarragona, hi ha assistit el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio.

L’acord signat permetrà que el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, i l’Ajuntament de Tarragona concretin anualment les polítiques actives d’ocupació a la ciutat de Tarragona segons els projectes relacionats amb els Jocs Mediterranis.
 
El desplegament de les polítiques actives d’ocupació relacionades amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 preveu que unes 10.000 persones, entre elles 3.500 voluntaris dels Jocs, accedeixin a accions formatives amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat.
 
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat quel’acord que avui signem és singular, únic i importantíssim. No només servirà perquè el llegat dels Jocs Mediterranis quedi com a patrimoni ciutadà més enllà del 2017, sinó que també suposarà un impuls per afavorir la formació i la ocupació laboral a tot el territori”.
 
Per la seva banda, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, ha manifestat que "els Jocs Mediterranis són una oportunitat per la ciutat de Tarragona i pels voluntaris perquè ajudaran a aconseguir un futur millor i han de contribuir a superar el dèficit i la xacra social que és l'atur".
 
Accions del Pla
 
Les accions formatives es realitzaran al llarg de període de preparació dels Jocs 2014-2017 i quedaran emmarcades en els àmbits dels idiomes, hoteleria i turisme, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, activitats físiques i esportives, administració i gestió, sanitat i voluntariat.
Així mateix, es realitzaran pràctiques no laborals per complementar les accions de formació, que consistiran en la participació en activitats d’organització d’esdeveniments, especialment de caire esportiu.

I amb l’objectiu de fomentar la promoció econòmica, donar suport al teixit emprenedor i al desenvolupament local a la ciutat de Tarragona, es faran accions de promoció de la Formació Professional i l’Ocupació mitjançant la celebració d’una fira de la formació ocupacional i l’ocupacional de caràcter anual.
 
Totes les accions formatives es programaran com a complement dels itineraris professionals del voluntariat amb la finalitat d’aportar un valor afegit al currículum de les persones voluntàries, ja que la formació rebuda i l’experiència adquirida representaran un valor important de qual es podrà treure rendiment més enllà del 2017.
 
Es preveu que per l’execució de les accions formatives s’estableixin línies de col·laboració amb la xarxa d’entitats públiques i privades col·laboradores del Servei d’Ocupació de Catalunya.
Per últim, aquestes accions incidiran tant a la ciutat de Tarragona, que va ser designada per acollir els Jocs Mediterranis 2017, com als municipis subseus: Altafulla, Barcelona, Calafell, Cambrils, Castelldefels, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, la Selva del Camp, Torredembarra, Valls, el Vendrell i Vilaseca.

1  

Fitxers adjunts

Ramon Bonastre i Josep Fèlix Ballesteros signant el conveni

Ramon Bonastre i Josep Fèlix Ballesteros signant el conveni
JPG | 1817

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia