moment de la captura
moment de la captura
 
 
 
Ahir al vespre efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura  varen efectuar la captura d’un exemplar de voltor comú (Gyps fulvus) a les instal·lacions de l’antic cementiri de Sants, al barri de Collblanc.
 
El primer avis de la presencia de l’au es va produir el passat dilluns, dia 6, a la terrassa d’un veí del barri de la Torrassa a l’Hospitalet de Llobregat. Des d’aquell moment ha anat canviant de localització, sempre buscant edificis alts al voltant de La Torrassa i Collblanc.
 
Els agents rurals i un biòleg de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, amb la informació facilitada per veïns i per la Guàrdies Urbanes de L’Hospitalet i Barcelona varen fer el seguiment de la situació i evolució de l’animal.
 
Es va fer un primer intent de captura el passat dia 7 però l’animal no permetia l’acostament.
 
Ahir el vespre es va decidir realitzar la captura desprès que la Guardia Urbana de Barcelona  va localitzar l’animal dins de les instal·lacions del cementiri de Sants, sota de la carretera de Collblanc, i al costat del patí d’una escola.
 
La captura es va fer per dos agents rurals que van esperar que es fes fosc per poder sorprendre l’animal amb una xarxa. Immediatament es va traslladar a Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, on els veterinaris i personal de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat l’estan tractant per tal d’hidratar-lo i alimentant-lo per via intravenosa.
 
El voltor és un exemplar jove que ha perdut molt pes i cal esperar que es recuperi per tal d’efectuar l’alliberament.
 
Dels antecedents recents que s’han donat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 4 casos de voltors que aparegut en zona urbana en els darrers 3 anys, sempre han coincidit amb varis dies de vent fort de component oest. El que fa suposar que les aus son desviades de les seves rutes migratòries habituals, patint un desgast físic més gran, i aterrant abans d’endinsar-se en el mar.
 
Hi ha casos en que l’animal, desprès de descansar i recuperar forces, reprèn el vol migratori quan troba una situació de vent favorable i d’altres, en que la seva debilitat, aconsella la captura i tractament veterinari.
 

1  

Imatges

moment de la captura

moment de la captura 642