·        El Centre d’Aliances per el Desenvolupament (CAD) ha guanyat el concurs, al qual es van presentar 10 consorcis, amb un contracte inicial de 450.000 dòlars amb previsió d’ampliar-se els propers mesos.
 
·        La consultora, de 14 treballadors, gestionarà la plataforma online del Banc Mundial que ajuda a créixer les pimes de manera sostenible, amb més de 40 pàgines web arreu del món.
 
·        L’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
El Centre d’Aliances per el Desenvolupament (CAD), consultora catalana amb seu a Barcelona, ha guanyat la licitació del Banc Mundial per gestionar un dels portals digitals de pimes més grans del món. A la convocatòria inicial es van presentar 10 consorcis, i el contracte inicial és de 450.000 dòlars amb previsió d’ampliar-se els propers mesos.
 
És la primera vegada que es descentralitza la gestió d’aquest portal.  De moment el contracte és d’un any, però la planificació estratègica s’està treballant de cara els propers cinc anys. El Centre d’Aliances per el Desenvolupament ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
El portal és l’IFC SME TOOLKIT, una plataforma digital que ajuda els emprenedors i empresaris de pimes a formalitzar i fer créixer els seus models de negoci de forma sostenible. Creat el 2002, rep 7 milions de visitants a l’any i és present a una quarantena de països, cadascun amb la seva pròpia pàgina web. De fet, té versions en 18 idiomes.
 
Els tècnics del Banc Mundial ja han començat el traspàs de la gestió de la plataforma.  La consultora catalana serà la responsable de gestionar el portal a nivell global, coordinar la relació amb els socis estratègics –com IBM, Google o Visa-, promoure la formació dels usuaris de la plataforma i contribuir a nivell de contingut dissenyant eines innovadores per millorar el desenvolupament de les pimes.
 
Així, per exemple, es donaran les eines per dissenyar models de negoci, gestionar processos i operacions empresarials del dia a dia i promoure la internacionalització i l’accés a nous mercats.
 
El Centre d’Aliances per el Desenvolupament, de 14 treballadors, va néixer a Barcelona el 2006 i compta amb oficines a Washington, Berlín i Tunísia. El 2013 la facturació de la consultora va arribar al milió de dòlars.