Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra tanquen cautelarment la seu d'una associació del cànnabis de la Noguera per tràfic de drogues

query_builder   11 gener 2014 09:37

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra tanquen cautelarment la seu d'una associació del cànnabis de la Noguera per tràfic de drogues

· Durant l’actuació policial es va detenir el responsable de l’associació cannàbica per vendre marihuana que ell mateix conreava
 
· Es va intervenir 652 plantes de marihuana, 272 esqueixos i 29,5 quilograms de cabdells de la mateixa planta.
 
· L’autoritat judicial ha confirmat la clausura cautelar del local que acollia l’associació.
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 de novembre un home, de 48 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Balaguer, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
La detenció és el resultat d’una investigació oberta a mitjans de setembre en tenir coneixement que el responsable d’una associació cannàbica de Balaguer podia dedicar-se a la venda de substàncies estupefaents a l'interior del local.
 
Al llarg de la investigació es va comprovar que el detingut aprofitava la seva condició de president i responsable de l’entitat per vendre marihuana, que ell mateix conreava, a socis i usuaris del local.
 
La mateixa persona feia ús de les xarxes socials per fer publicitat de l’existència de l’associació, donant consells i assessorament als usuaris potencials.
 
La investigació va concloure el passat 20 de novembre amb la detenció del responsable de l’associació com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
El mateix dia es van realitzar dues entrades i perquisicions en una finca, situada a la carretera de Menàrguens dins del terme municipal de Balaguer, on el detingut tenia el seu domicili i unes naus ramaderes en desús, i en el local de l’associació, situat al carrer Urgell de Balaguer.
 
A l'interior de les naus es va localitzar un hivernacle amb 652 plantes de marihuana en diferent procés de creixement, 272 esqueixos preparats per plantar, 2,5 quilograms de cabdells de marihuana i 27 quilograms de branques seques amb cabdells a punt per recollir. A l’interior del local que acollia l’associació, es van intervenir 720 grams de cabdells de marihuana.
 
Els agents també van clausurar temporalment el local on es desenvolupava aquesta activitat delictiva. Aquesta setmana l’autoritat judicial ha confirmat la clausura cautelar del local de l’esmentada associació i també ha ordenat la destrucció de les substàncies.
 
El detingut, que tenia antecedents, va passar el 21 de novembre a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer, el qual va decretar la seva llibertat en càrrecs.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 11 de gener de 2014

3  

Fitxers adjunts

Foto I

Foto I
JPG | 245

Foto II

Foto II
JPG | 1008

Foto III

Foto III
JPG | 983

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia