- El detingut també tenia suspès judicialment el carnet de conduir
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat un home de 30 anys d’edat, veí d'Albesa (Noguera) i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el trànsit per conduir temeràriament, en estat ebri i amb el permís de conduir suspès judicialment.
 
Els fets van passar dijous, al voltant de les 21:25 hores, durant un patrullatge preventiu que realitzava una dotació de Trànsit per la C-13, entre Lleida i Alcoletge.
 
Els agents van detectar un vehicle que realitzava un avançament en línia contínua i amb unes condicions meteorològiques adverses a l’haver una intensa boira que limitava la visibilitat a uns 25 metres.
 
Com a conseqüència d’aquesta temerària maniobra, el vehicle que circulava en sentit contrari va haver de fer una forta frenada i un canvi sobtat de la seva trajectòria cap al voral, per tal d’evitar una col·lisió frontal.
 
Davant d’aquesta acció, els agents van donar indicacions clares, amb senyals lluminosos i acústics, al vehicle infractor per tal que s’aturés. El conductor va fer cas omís i va fugir a alta velocitat per la C-13.
 
Durant la seva fugida va posar en risc la integritat d’altres usuaris de la via ja que va envair repetides vegades el carril contrari.
 
Finalment, se’l va poder interceptar en una petita retenció de trànsit que s’havia format a l’accés a una rotonda. Tot i això, quan els agents van fer-lo baixar del vehicle, va intentar tornar a fugir, sense èxit, tirant marxa enrere el vehicle.
 
Els agents van comprovar que el conductor presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. En la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0'71 mg/l. A més, es va comprovar que tenia suspès judicialment el permís de conduir.
 
Per tot això, se’l va detenir per conduir temeràriament al posar en risc repetides vegades la seguretat d’altres conductors, per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i amb el permís de conduir suspès judicialment.
 
El detingut, que té antecedents, va passar divendres a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.
 
Àrea de Comunicació,
Lleida, 13 de gener de 2014