• Els Bombers de la Regió de Tarragona han fet avui la primera de les 16 visites previstes al polígon industrial de Constantí
  • Amb aquestes visites els Bombers pretenen apropar-se a la realitat de l’espai per facilitar i millorar la intervenció en una emergència real
Amb l’objectiu de familiaritzar-se amb el territori i de conèixer en primera persona els accessos i els riscos en cas d’una emergència, els Bombers de la Regió de Tarragona han començat, aquest matí, una ronda de visites al polígon industrial de Constantí (Tarragonès). Aquesta visita és la primera de les 16 que té previst fer el personal des d’avui i fins al proper dia 13 de febrer. A les visites estan convocats els bombers dels parcs de Tarragona, Reus, Valls i Alcover, els més propers geogràficament a Constantí i que haurien de treballar-hi en una situació real.
 
La Regió d’Emergències de Tarragona ha elaborat un inventari de totes les indústries del polígon, així com dels riscos associats als processos de producció que es fan en cadascuna d’elles. També s’han inventariat els accessos al polígon, els vials i les seves direccions de circulació i les parcel·les. Amb la tanda de visites que comencen avui, els Bombers pretenen apropar-se a la realitat de l’espai, la qual cosa facilitarà la intervenció en una emergència real, millorant el temps de resposta perquè prèviament s’hauran estudiat els possibles problemes de maniobrabilitat dels camions i les rutes d’evacuació, entre d’altres.
 
La ronda iniciada aquest matí inclou visites a tres indústries del polígon, entre les quals està Quifransa, empresa dedicada a l’emmagatzematge, la manipulació i la distribució de productes químics a l’engròs.
 
En aquesta jornada, els Bombers han conegut les instal·lacions i l’activitat que s’hi fa en cadascuna d’elles. També se’ls han ensenyat els sistemes de seguretat i de lluita contra els incendis que hi tenen instal·lats. Posteriorment, els Bombers han fet ruta per tots els carrers del polígon per contrastar la distribució de l’espai amb la nova cartografia operativa que se n’ha fet i amb la que hauran de treballar en una emergència.
 
Cerdanyola del Vallès, 13 de gener de 2014